Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Mart 2024 Cuma

Yoksulluk riski artıyor

İsviçre'deki ailelerin finansal zorlukları artıyor; maaşlar durgunlaşırken yaşam maliyetleri yükseliyor.

Pro Familia İsviçre'nin Direktörü Phillippe Gnaegi, bu ekonomik sıkıntıların yalnızca düşük gelirli aileleri değil, orta sınıfı da etkilediğini belirtiyor. Yapılan bir araştırma, ankete katılanların çoğunun gelirlerinin yetersiz olduğunu gösteriyor; birçok kişi beklenmedik harcamalarda, örneğin dişçi faturalarında ödeme yapmakta zorlanıyor. Aileler, yüksek fiyatlar, enflasyon ve sağlık sigortası primlerinin artışından duydukları endişeyi dile getirirken, iklim değişikliği gibi konuları ise ikincil olarak görüyorlar.

Çocuk yapmaktan vazgeçenler var

Mali darboğazları aşmak için haneler ek iş arayışında veya daha fazla çalışmayı düşünüyor, boş zaman aktivitelerinden kesinti yapma ya da çocuk sahibi olmaktan vazgeçme eğilimindeler. Katılımcıların yüzde 15'i maliyetleri, çocuk sahibi olmamalarının temel nedeni olarak belirtirken, yüzde 26'sı bunu birkaç nedenden biri olarak görüyor.

Çalışmanın bulguları, ailelerin finansal durumlarını iyileştirmek için daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduklarını, ev ofisi gibi esnek çalışma modellerinin ve artan boş zamanın aile yaşamını olumlu etkileyebileceğini ortaya koyuyor. Aile ve iş hayatı arasındaki dengeden duyulan memnuniyetin arttığı, esnek çalışma imkanlarının bu dengeyi sağlamada kritik bir role sahip olduğu vurgulanıyor.

Geri Dön 15 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN