Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Mart 2024 Çarşamba

İsviçrelilerin ortalama aylık maaşları 6 bin 778 avro

İsviçre’de federal hükûmet tarafından yapılan bir araştırma, ülkede çalışanların ortalama maaşlarının ayda brüt 6 bin 788 frank olduğunu ortaya koydu.

İsviçre Ücret Atlası 2022 araştırmasına göre, enflasyona rağmen ücretlerin, 2020 yılına kıyasla 123 frank arttı. Aylık ücretlerin kantonlara göre farklılık gösterdiği belirtilirken, üst düzey yönetici maaşlarının Zürih bölgesinde ortalama 11 bin 758 frank, Cenevre’de11 bin 111 frank olduğu ortaya çıktı. En düşük yönetici maaşlarının ise ortalama 8 bin 755 frank ile Ticino kantonunda olduğu belitildi.

En düşük ve en yüksek maaşlar hangi sektörlerde?

Sektörlere göre en yüksek çalışan maaşlarının bilgi teknolojileri (9 bin 412 frank), ilaç endüstrisi (10 bin 296 frank) ve bankalarda (10 bin 491 frank) olduğu dikkat çekti. En düşük ortalama ücretler ise satış (5 bin 95 frank) ve turizm otelcilik (4 bin 601 frank) sektörlerinde kayıtlara geçti.

Kadın-erkek eşitsizliği

Ülkede kadınlar ile erkekler arasında ücret farkının ise yüzde 9,5 olduğu açıklandı. Kadınların daha düşük maaşlı işlerde çalıştığı, aylık brüt ücreti 4 bin 500 frankın altında olan alanlarda kadın çalışan oranının yüzde 62,1 olduğu bildirildi. Aylık brüt ücreti 16 bin frankın üzerinde olan işlerin dörtte üçünde ise erkeklerin çalıştığı tespit edildi.

Geri Dön 20 Mart 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN