Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Nisan 2024 Salı

İsviçre’de nükleer tartışması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yeni nükleer santral kurma isteği İsviçre'de tartışma yarattı.

İsviçre’de nükleer tartışması

İsviçre’de nükleer santrallerle ilgili tartışma yeniden alevlendi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, ülkeden büyük miktarda elektrik ithal eden İsviçre’den yeni nükleer santrallerin kurulması için mali katılım istemesinin ardından hükûmet konuyu yeniden tartışmaya açtı.

Yeşiller Partisi lideri Lisa Mazzone, Fransa’nın isteğini safça bir rüyaya benzetti, "Nükleer enerji kârlı değil, kirli" diye konuştu. Mazzone, nükleer santrallerin uranyuma bağımlı olduğuna dikkat çekerek, "Elektrik üretimi ancak Rusya’dan gelen uranyum sayesinde mümkün olabilir. Bunu kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

İsviçre Halk Partili (SVP) Christian Imark da Fransa’ya yapılacak bir yatırımla,  İsviçre'nin dış ülkelere bağımlı bir hale gelebileceğini iddia etti ve "İsviçre’nin Avrupa Birliği’ne bağımlılığı gelecekte bir güç oyununa dönüşebilir“ uyarısında bulundu.

Merkez Parti, Ulusal Meclis Üyesi Priska Wismer de "İsviçreli elektrik şirketlerininin önceliği, İsviçre olmalıdır" dedi. 

İsviçre’de 2017 yılında yapılan bir referandumla nükleer santrallerin kurulumu reddedilmişti. Ancak geçtiğimiz şubat ayında nükleer enerjiden yana olan sağ popülist parti SVP’li vekillerin öncülüğünde, “Karartmayı Durdurun” adı altında 130 bin imzalı bir kampanya yürütmüştü.

Geri Dön 09 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN