Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
16 Haziran 2024 Pazar

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; aynı gün düzenlenen dört referandum, göç sorunu ve uyuz alarmı vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'de yapılan dört referandumda, 'zenginler için vergi indirimi', 'ilk saat ücretsiz otopark', 'yabancıların siyasi haklarının genişletilmesi' ve 'nefret sembollerinin kamusal alanda kullanımı' oylandı. Yalnızca yabancıların siyasi haklarının genişletilmesi kabul edilmedi. Diğer üç referandumdan 'evet' çıktı.

Aile birleşimi kolaylaşıyor

İsviçre İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı yeni tasarı ile aile birleşimi önündeki bazı engeller kaldırılıyor. Ulusal Meclis, İsviçre vatandaşları için aile birleşimi kurallarını 104’e karşı 86 oyla kolaylaştırma kararı aldı. Bu karar ile İsviçre vatandaşlarının aile üyelerinin ülkeye giriş sürecinin çok daha kısa süreceği belirtildi.

İsviçre Eritrelileri Ruanda’ya göndermeye hazırlanıyor

İsviçre'de sığınma başvuruları reddedilen Eritrelilerin Ruanda'ya gönderilmesi planlanıyor. Hükûmet yetkilileri, sol partilerin itirazlarına rağmen kararın Ulusal Meclis ve Eyaletler Meclisi’nde oy çokluğuyla alındığını duyurdu. Federal Konsey’e gönderilen karar metninde, Ruanda’ya alternatif olarak Arnavutluk gibi üçüncü ülkelerin de değerlendirilmesi önerildi. Hür Demokratlar (FDP), sonucu "sert ama adil" bir iltica politikası olarak nitelendirdi.

Sığınmacıların korunma statüsü değişiyor

İsviçre Halk Partisi tarafından Eyaletler Meclisi'ne sunulan ve oy çokluğuyla kabul edilen tasarıya göre, S statüsü yalnızca Ukrayna'nın savaşın yaşandığı ve çatışmaların sürdüğü bölgelerinde yaşayan kişilerle sınırlı olacak. Diğer sığınmacılar koruma statüsünü kaybedecek. Ayrıca, Ukraynalı sığınmacılar İsviçre’den belirli bir süre, örneğin iki hafta, ayrılırlarsa sığınma hakları iptal edilecek. Tasarı, Ulusal Meclis’te de onaylanırsa yürürlüğe girecek.

Zürih’te uyuz alarmı

Zürih'te artan uyuz vakaları nedeniyle Sağlık Dairesi alarma geçti. Yapılan açıklamada, vaka sayılarının endişe verici boyutta olduğu ifade edildi. Özellikle kreşlerdeki artışa dikkat çekilerek, Zürih Çocuk Hastanesi başta olmak üzere hastanelere ek muayene saatleri eklendi. Enfekte kişilerin giysi ve çarşaflarının yüksek sıcaklıklarda yıkanması ve sağlıklı kişilerle temasının kesilmesi önerildi. 

Nussbaumen'da patlama: 2 ölü, onlarca yaralı

Nussbaumen kentinde meydana gelen patlamda, 2 kişi öldü onlarca kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları sabaha kadar devam etti. Enkaz parçalarının en az 50 metre uzağa savrularak hasara neden olduğu belirtildi. Bölge sakinleri patlama öncesinde ağır bir koku ve basınç dalgası hissettiklerini, patlama sonrası ise kasabanın üzerinde duman bulutu oluştuğunu bildirdi. Aargau kantonu polisi, yangının nedeninin henüz tespit edilemediğini, ancak patlamanın binanın yer altı garajından çıkmış olabileceğini açıkladı.

Orduya ek 4 milyar frank fon

Ulusal Konsey, orduya ek 4 milyar franklık fon ayrılmasına karar verdi. Bu fon 2028 yılına kadar silahlı kuvvetlere sağlanacak ve böylece İsviçre ordusuna toplamda 29,8 milyar frank mali destek verilmiş olacak. Artış, federal vergiler ve kantonlardan alınan paylarla finanse edilecek. 

Geri Dön 16 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN