Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Nisan 2024 Pazar

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; Almanya'ya 'çöp turizmi', polisin 'gürültü şikâyeti' kararı ve orduya ayrılan bütçenin artırılması vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'de yaşayan bazı vatandaşlar, çöplerini atmak için sınırı geçip Almanya'nın Waldshut bölgesindeki geri dönüşüm merkezlerini kullanıyor. Waldshut Belediyesi sözcüsü Tobias Herrmann, İsviçre vatandaşlarının Almanya'dan satın aldıkları ürünlerin ambalajlarını geri dönüşüm merkezlerine bırakabileceklerini, ancak İsviçre'de üretilen ambalaj ve plastik atıkların Almanya'daki çöp kutularına atılmasının yasak olduğunu belirtti. Alman Ambalaj Kanunu, yalnızca Almanya'da piyasaya sürülen ürünlerin geri dönüşüme gönderilebileceğini öngörüyor.

Refah arttı, çalışma saatleri azaldı

Son 30 yılda refahın önemli ölçüde yükseldiği, çalışma saatlerinin ise azaldığı tespit edildi. Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre, 1991 ile 2022 yılları arasındaki dönemde gayri safi yurt içi hasıla yılda ortalama yaklaşık yüzde 2 arttı. 2022’de kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla 84 bin 700 frank olarak kayıtlara geçti. Ayrıca saatlik gayri safi milli hasıla, yüzde 29 yükseldi. Zürih kentinde yapılan araştırmalarda yıllık kişi başı çalışma süresi 80 saat olarak kayıtlara geçti.

Milyarlarca dolarlık Rus varlığı bloke edildi

İsviçre, Ukrayna’nın işgalinin ardından Rusya Merkez Bankasının varlıkları da dahil olmak üzere ülkedeki 14,3 milyar dolar değerinde Rus varlığını bloke etti. Bloomberg’in haberine göre, bu miktarın 7 milyar franktan fazlası Rusya Merkez Bankasına aitti.

Swisscom’a 18 milyon frank ceza

telekomünikasyon şirketi Swisscom’a, rekabet yasaların ihlâl ettiği gerekçesiyle 18 milyon frank ceza kesildi. Şirketin, şebeke uygulamalarını değiştirerek, rakiplerinin fiber optik hatlara erişimini neredeyse imkânsız hâle getirdiği tespit edildi. Şirketin, Rekabet Komisyonu’nun kararına ilişkin yaptığı ilk açıklamada, şebekeyle ilgili alt yapıların maliyetlerin düşürülmesi ve zaman tasarrufu nedeniyle yapıldığı, dolayısıyla kararın anlaşılamaz olduğu savunuldu. 

Zürih ve Basel polisi gürültü şikâyetleriyle ilgilenmeyecek

Federal Polis Derneği, artan iş yükü ve personel açığına karşı uyarıda bulundu. Polis memurlarının, artan siber suçlar ve hırsızlık çeteleri nedeniyle binlerce saat fazla mesai yapmak zorunda kaldıkları belirtildi. Araştırmalarda, polis memurlarının, yalnızca Basel kentinde, 2023’te 148 bin saat fazla mesai yaptığı tespit edildi. Basel ve Zürih kentlerinde artan siber suçlar nedeniyle, polisin artık gürültü gibi daha basit şikayetlerle ilgilenmeyeceği duyuruldu.

Orduya ayrılan bütçe artırılıyor

Eyaletler Konseyi, Güvenlik Politikası Komisyonu orduya ayrılan bütçenin artırılması gerektiğini savunarak 15,1 milyar franklık bir mali plan sundu. 10,1 milyar frankın ordu harcamaları için, 5 milyarın ise borç frenine müdahale etmeden Ukrayna’nın yeniden yapılandırılması için kullanılmasının planlandığı bildirildi. 

Geri Dön 28 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN