Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Nisan 2024 Pazar

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; IŞİD endişesi, Facebook üzerinden dolandırıcılık, Beypazarı maden suyu ve uyuz salgını vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'de Crans-Montana'da, Caprices festivalinde 56 kişi uyuşturucu bulundururken yakalandı. Polis, Crans-Montana'daki festivalin iki hafta sonunda herhangi bir ciddi olayla karşılaşmasa da çeşitli narkotik maddeler ele geçirdi. Polisin yaptığı açıklamada, kokain, ketamin, LSD, MDMA, Ecstasy, esrar, halüsinojen mantarlar ve kristal gibi çeşitli uyuşturucuların ele geçirildiği belirtildi.

IŞİD sempatizanı 2 çocuk ve 1 genç tutuklandı

Geçtiğimiz hafta sonu 15 ve 16 yaşlarındaki iki çocuk ile iletişim hâlinde oldukları 18 yaşındaki bir gencin IŞİD adına bombalı eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla tutuklandığı duyuruldu.

Radikal imamlar 'influencer' oldu

İsviçre ve diğer Avrupa ülkelerinde radikal İslamcı terör tehdidi giderek artıyor. Uzmanlar, özellikle gençler arasında hızla radikalleşme eğiliminin yükseldiğine dikkat çekiyor. Terör uzmanı Peter Neumann, radikalleşmenin yaş ortalamasının düştüğünü belirtiyor. Neumann'a göre, "15 yaşında radikalleşen gençler eskiden bir istisna olarak sayılırdı. Ancak şimdi 12-13 yaşında bir çocuğun radikalleşmesi olağanlaştı" Uzman, IŞİD ideolojisiyle büyüyen yeni bir neslin ortaya çıktığını ve bu nesil içinde kız çocuklarının da bulunduğunu vurguluyor. Radikal imamlar, sosyal medya aracılığıyla geniş kitlelere ulaşarak, gençleri etkileme gücüne sahip oluyor. Uzmanlar, bu imamların 'influencer' gibi hareket ederek gençlere daha önceki dönemlere göre daha kolay ulaşabildiklerini ifade ediyor.

Facebook’un sanal satış mağazasına karşı uyarı

sosyal medya platformu Facebook üzerinden yapılan sanal alışverişlere karşı uyarıda bulunuldu. Marketplace olarak bilinen alım satım yapılan platformda dolandırıcılık olaylarının arttığı, hayali satışlar yapıldığı ve alıcıların farklı adreslere gönderildiği duyuruldu. Online satış yapan dolandırıcılar, alıcıları genellikle yaşlı insanların adreslerine yönlendiriyorlar. Çoğu zaman yaşlı insanların Facebook adresleri dahi olmuyor ve olayın ne olduğunu anlamak da zaman alıyor.

Beypazarı maden suyu uyarısı

İsviçre'de, Türkiye'nin en bilinen maden suyu markalarından Beypazarı'nın belirli bir partisinde sağlığa zararlı miktarda bor minerali bulundu. Söz konusu seri geri çağrıldı. Borun doğurganlığı ve özellikle hamile kadınlarda fetüsün gelişimini engellediği belirtildi. BAK-SAN GmbH şirketi, kurum tarafından belirtilen partinin satıştan kaldırıldığını ve geri çağırma işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.

Aşırı sağcı semboller yasaklanacak

Ulusal Meclis, radikal gruplar ve aşırı sağcılar tarafından kullanılan sembollerin yasaklanması konusunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Özel bir oturumda toplanan parlamento, Nazi sembolleri ve gamalı haç gibi sembollerin kamusal alanlarda kullanımını yasaklamayı planlıyor.

Ülkenin aşırı sağcılar için bir cazibe merkezi haline gelmesi konusunda endişeler artarken, İtalya'da 1974'te sekiz kişinin hayatını kaybettiği bombalı bir saldırıya karışan aşırı sağcı bir teröristin yıllardır İsviçre'de yaşadığının ortaya çıkması, bu endişeleri daha da artırdı.

Dikkat: Uyuz geri döndü

Dermatoloji uzmanları, ülke genelinde uyuz hastalığı vakalarının arttığı konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle anaokulları ve sığınma merkezlerinde yıllar sonra yeniden görülmeye başlanan bu hastalık, sağlık uzmanlarını harekete geçirdi. Zürih Üniversitesi Çocuk Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Markus Theiler, "Uyuz vakaları istikrarlı bir şekilde artıyor. Vaka sayısının binlere ulaştığını tahmin ediyoruz," dedi. Özellikle Zürih'teki kreşlerde vakaların her geçen gün arttığı belirtiliyor.

Domuz vebası alarmı

Kuzey İtalya'da ortaya çıkan domuz vebası, İsviçre'de de alarm seviyesini yükseltti. Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Dairesi, hastalığın henüz İsviçre'de tespit edilmediğini, ancak ülkeye sıçramasının zaman meselesi olduğunu duyurdu. Afrika kökenli olduğu belirtilen virüs, yaban domuzları aracılığıyla sınırlar arası geçiş yapabiliyor. Virüsün insanlar için herhangi bir tehlike arz etmediğini açıklasa da, hayvanlar için öldürücü olabileceğini belirtti.

Geri Dön 21 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN