Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Mart 2024 Pazar

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; koyunlara saldırmaya başlayan kurtlar, fuhuş çetelerinin hedef aldığı kadınlar ve yeni oto hırsızlığı  yöntemi vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

Fransa'dan başlayarak İsviçre'ye yayılan yeni bir hırsızlık ve dolandırıcılık yöntemi, sürücüler arasında büyük endişe yaratıyor. Dolandırıcılar, araçlara erişim sağlamak için sinyal amplifikatörleri ve radyo kayıt cihazları kullanıyorlar. Bu yöntem, özellikle araba anahtarlarının araca yakın bir yerde tutulduğu durumlarda daha etkili olabiliyor. Uzmanlar, artan hırsızlık vakaları karşısında sürücülere önlem almaları konusunda uyarıda bulunuyor. Araç sahiplerine, anahtarlarını alüminyum folyo ile sararak veya özel koruma sağlayan kutularda saklamaları gibi basit önlemler öneriliyor.

Fuhuş çetelerinin hedefinde Doğu Avrupalı kadınlar var

İsviçre’de faaliyet gösteren fuhuş çetelerinin hedefinde Doğu Avrupalı kadınlar olduğu uyarısında bulunuldu. Macaristan gibi ülkelerde yayınlanan reklamlarda, 300 franka yakın saatlik kazanç vaadinde bulunulduğu bildirildi. Reklamlarda ayrıca; genelevlerde çalışma izni, barınma imkanı ve 13 maaş vaatleriyle genç kadınların kandırıldığı, çoğunun insan kaçakçılarının ağına düştüğü ifade edildi.

Vegan etiketli ürünlerde tavuk kalıntıları çıktı

İsviçre’de vegan etiketli gıda ürünlerinde tavuk yumurtalarından elde edilen protein kalıntılıra olduğu ortaya çıktı. Ürünlerin içeriklerinde hayvansal protein bulunmasına rağmen, vegan etiketiyle birlikte, özel raflarda satışa sunulduğu duyuruldu. Blick’in haberine göre, Migros söz konusu skandalı doğrulayarak, "Bir hata oldu" açıklamasını yaptı. Söz konusu ürünlerin, raflardan toplatıldığı bildirildi. 

Kurt alarmı

Nidwalden kantonunda, kurtların ahırlardaki koyunlara saldırmaya başlaması üzerine 'kurt alarmı' verildi. Buochs yakınlarında meydana gelen olayda, kurtların yeni bir davranış geliştirebileceği ileri sürülerek, araştırmaların başlatılacağı duyuruldu. Meclis üyesi Karin Kayser-Frutschi tarafından hazırlanan bir raporda; bölgenin kurtların göç yolu üzerinde bulunduğu, kurtların insanlara karşı korkularını kaybetmeleri durumunda saldırıların artacağı, halkın kurtlara karşı korunması gerektiği vurgulandı. 

Elektrikli bisikletlere hız düzenlemesi

İsviçre’de Nisan 2024’ten itibaren, elektrikli bisikletlerin hız göstergesine sahip olması gerekecek. Hız göstergesi olmayan bisiklet sürücülerine 20 franka kadar para cezası kesileceği bildirildi. Hız göstergesi mecburiyetinin yakın zamanda piyasaya sürülen e-bisikletler için geçerli olduğu, hâlihazırda kullanımda olanlar için son tarihin Nisan 2027 olduğu bildirildi. 

Geri Dön 03 Mart 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN