Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da en büyük endişe: GÖÇ - 9 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Nisan 2024 Pazartesi

İsviçre'de 'akıllı telefon' tartışması

Amerikalı psikolog Jonathan Haidt'in, çocuklar ve gençler arasında akıllı telefon ve sosyal medya kullanımının yasaklanması yönündeki çağrısı, İsviçre'de önemli tartışmalara sebep oldu.

İsviçre'de 'akıllı telefon' tartışması

Florida'da alınan 14 yaş altı gençlere sosyal medya yasağı kararının ardından İsviçre'de de benzer konular gündeme geldi. Haidt, Z kuşağının psikolojik sorunları ile aşırı akıllı telefon kullanımı arasında bağlantı olduğunu öne sürerek, 14 yaşına kadar akıllı telefon kullanımının ve 16 yaşından itibaren sosyal medyaya erişimin yasaklanması gerektiğini savunuyor. 

Ancak İsviçreli politikacılar ve eğitim dernekleri, genel yasakların yerine medya okuryazarlığının önemini vurgulayarak çocukların bilinçli medya kullanımını destekliyor. Yeşiller Partisi'nden Ulusal Meclis Üyesi Katharina Prelicz-Huber, akıllı telefon yasaklarının etkili olmayacağını ve küçük yaş gruplarının korunması için belirli kısıtlamaların önemli olduğunu belirtiyor. İsviçre'de ders saatlerinde cep telefonu kullanımının yasak olduğu ve bu konuda katı yönergelerin bulunduğu bilgisi paylaşılıyor.

Medya okuryazarlığına odaklanan politika ve eğitim alanında ilerleyen süreçte yeni adımların atılacağı öngörülüyor. Tartışmalar, genel yasaklar yerine, çocuk ve gençlerin medya kullanımı konusunda daha bilinçli hâle getirilmesi yönünde yoğunlaşıyor.

Geri Dön 01 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN