Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Mart 2024 Perşembe

İsviçre mutluluk endeksinde geriledi

Dünya Mutluluk Raporu'na göre İsviçre, üst üste iki yıldır gerileyerek 9'uncu sırada yer aldı.

2024 Dünya Mutluluk Raporu’na göre, Finlandiya yedinci kez, 143 ülke arasında, dünyanın en mutlu ülkesi seçildi. Listenin ilk dört sırasını, Finlandiya ile birlikte, Danimarka, İzlanda ve İsveç paylaştı. Raporda, Avustralya ve Hollanda hariç en mutlu 10 ülkenin nüfusunun 15 milyonun altında olduğu dikkat çekti. İsviçre ise üst üste iki yıl gerileyerek, dokuzuncu sırada yer aldı.

2023 endeksinde 106. Sırada bulunan Türkiye’nin bu yıl, 8 sıra yükselerek 98'inci sırada yer aldığı belirtildi. Almanya ise 2024’te 16.sıradan 24.sıraya geriledi. 

Afganistan ise listenin en mutsuz ülkesi olarak seçildi.

Rapora göre, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra doğan Boomers Kuşağı’nın, Y ve Z kuşaklarına kıyasla daha mutlu olduğu dikkat çekti. Ayrıca Avrupa hariç, mutluluk eşitsizliğinin her bölgede artığı vurgulandı. Bu durumun, gelir, eğitim, sağlık hizmetleri, sosyal kabul, güven ve aile, toplum ve ulusal düzeylerde destekleyici sosyal ortamların varlığı konularındaki eşitsizliği yansıttığına işaret edildi.

Geri Dön 21 Mart 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN