Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da en büyük endişe: GÖÇ - 9 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Mart 2024 Cumartesi

Banka yöneticilerinin ücretleri geri alınabilir

İsviçre'de parlamentonun alt kanadı, devlet müdahalesiyle kurtarılmak zorunda kalan banka yöneticilerinden, son 10 yıldaki kazançlarının yarısını geri almayı öneren tasarıyı onayladı.

İsviçre'nin parlamento alt kanadı, bankacılık sektöründeki düzenlemeler konusunda önemli bir adım atarak, devlet müdahalesiyle kurtarılması gereken büyük bankaların üst düzey yöneticilerinden, son 10 yılda elde ettikleri kazançların yarısının geri alınmasını öngören bir önergeyi onayladı. İsviçre basınında yer alan haberlere göre; önerge, 120 oyla lehte, 55 oyla aleyhte ve 18 çekimser oy ile kabul edildi. Özellikle sistemik olarak önemli kabul edilen, yani 'batamayacak kadar büyük' olan bankaların yöneticilerini hedef alıyor. Hükûmetin mali destek sağlamak zorunda kaldığı durumlarda, bu yöneticilerin son 10 yıl içindeki maaşlarının ve bonuslarının yarısını iade etmeleri gerekecek.

Bu yasa teklifi, özellikle İsviçre'nin geçen yıl, daha sonra başka bir finans devi olan UBS tarafından satın alınan CreditSuisse bankasına acil mali yardım sağlaması ve 2008'deki küresel mali kriz sırasında UBS'e yapılan devlet müdahalesi gibi olaylara tepki olarak geldi. İsviçre Halk Partisi (SVP) üyesi tarafından sunulan bu teklif, banka yöneticilerinin hesap verebilirliğini artırmayı amaçlıyor. Ancak bu önergeyi, şimdi parlamentonun üst kanadında daha fazla tartışma bekliyor ve İsviçre hükûmeti, zor durumdaki finansal kuruluşlarla başa çıkmak için alternatif stratejiler sunması beklenen bir rapor hazırlıyor.

Hükûmet önergenin reddedilmesini tavsiye etmiş olmasına rağmen, bu teklifin bankacılık sektöründe büyük yankılar uyandırması bekleniyor. Bu yasa tasarısı, bankacılık krizleri durumunda kamu fonlarının kullanılmasının önüne geçilmesi ve yöneticilerin risk alımında daha dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla düşünülmüş bir önlem olarak görülüyor.

Geri Dön 16 Mart 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN