Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da savaşa ve krize hazırlık - 2 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
02 Ekim 2024 Çarşamba

Almanya 'açık havada sigara yasağını' tartışıyor

Avrupa Komisyonu'nun sigara yasağını genişletme önerisi Almanya'da tartışmalara yol açtı. SPD ve Yeşiller destek verirken, CDU yasakların AB'nin işi olmadığını savundu.

Almanya 'açık havada sigara yasağını' tartışıyor

Avrupa Komisyonu’nun pasif sigara içimine karşı daha iyi koruma sağlama önerisi, Almanya'da sigara yasağının genişletilmesi tartışmalarını gündeme getirdi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üye ülkelerden sigara ve elektronik sigara kullanımının açık alanlarda da yasaklanmasını istedi. Bu öneri, özellikle oyun alanları, eğlence parkları, açık yüzme havuzları, tren istasyonları ve otobüs durakları gibi kamuya açık yerlerde sigara içmenin yasaklanmasını içeriyor. Hastane, okul ve üniversite gibi kurumların açık alanlarında da sigara içmenin yasaklanması öneriliyor.

Bu öneriyle birlikte, nikotin içermeyen yenilikçi ürünler de dahil olmak üzere, açık alanlarda tütün ürünleri kullanımının tamamen yasaklanması hedefleniyor. Ancak AB, üye devletlerin bu yasakları uygulayıp uygulamama konusunda bağımsız karar verebileceklerini belirtti.

SPD ve Yeşiller'den tam destek

SPD'li Sağlık Uzmanı Dirk Heidenblut, pasif içiciliğin özellikle çocuklar, gençler ve sigara içmeyen yetişkinler için ciddi bir risk oluşturduğunu vurguladı. Heidenblut, “Hiç kimse istemeden sigara, e-sigara ve diğer tütün ürünlerinden çıkan zararlı dumana maruz kalmamalıdır” diyerek, bu nedenle sigara içmenin genel olarak yasaklanmasının mantıklı olduğunu ifade etti. Ayrıca, AB Komisyonu'nun önerilerini Almanya'da ulusal hukuka entegre etmenin gerekliliğini savundu.

Yeşiller Partisi'nden Tüketici Koruma Uzmanı Linda Heitmann da benzer bir görüş belirterek, pasif içicilerin korunmasının ve sağlıklı yaşam alanlarının teşvik edilmesinin önemini vurguladı. Heitmann, e-sigara aromalarının da yasaklanması gerektiğini söyleyerek, çocuklar ve gençlerin bu ürünlerden uzak tutulmasının kritik olduğunu belirtti. Ayrıca arabada sigara içmenin ve elektronik sigara kullanımının yasaklanması gerektiğini, bunun etkili ve basit bir uygulama olacağını ifade etti.

CDU'dan tepki: Tütün yasağı AB'nin işi değil

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nden (CDU) Manfred Pentz, AB'nin bu önerisine karşı çıkarak, sigara yasağının AB'nin yetki alanında olmadığını savundu. Bild gazetesine verdiği demeçte, AB'nin hayatın pek çok alanına müdahale ettiğini ve açık havada sigara içme yasaklarının da bu müdahalelerin bir parçası olduğunu belirtti. Pentz, "Her yere sigara içilmez tabelası assak bile, bunun etkili bir şekilde uygulanamayacağını ve uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum. Tütün yasağı getirmek AB'nin işi değil" dedi.

Tütünsüz nesil hedefi

AB, bu önerinin arkasındaki temel sebebin her yıl 700 bin kişinin tütün kullanımına bağlı olarak hayatını kaybetmesi olduğunu açıkladı. Avrupa Birliği, 2025 yılına kadar tütün kullanımını yüzde 30 azaltmayı, 2040 yılına kadar ise "tütünsüz bir nesil" oluşturmayı hedefliyor. Ayrıca, sigara içenlerin oranını yüzde 5'e kadar düşürmeyi amaçlayan bu plan, önümüzdeki haftalarda Avrupa Parlamentosu’nda oylanacak.

Sigaraya zam teklifi

Geçen hafta, Aşağı Saksonya Sağlık Bakanı Andreas Philippi (SPD), sigara paketlerine 3 avro zam yapılmasını önerdi. Philippi, özellikle çocuklar ve gençlerin korunması amacıyla tütün ve içki reklamlarının tamamen yasaklanması gerektiğini savundu. Philippi, "Almanya’da tütün ve içki reklamlarının sıkı bir şekilde yasaklanmasını destekliyorum" diyerek, bu konuda kararlılığını dile getirdi.

Geri Dön 02 Ekim 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN