Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da savaşa ve krize hazırlık - 2 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
01 Ekim 2024 Salı

AB, açık alanda sigarayı yasaklamaya hazırlanıyor

AB, açık alanlarda sigara yasağını genişletmeyi planlarken, Almanya'dan tepkiler yükseliyor. Ayrıca sigara fiyatlarına 3 avro zam önerisi gündemde.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, sigara ve elektronik sigara yasağının açık alanları da kapsayacak şekilde genişletilmesini üye ülkelere önerdi. Bu öneri, nikotin içermeyen yenilikçi ürünler de dahil olmak üzere, otobüs durakları, tren istasyonları, parklar ve kamu binalarının önü gibi açık alanlarda sigara içilmesini yasaklamayı hedefliyor.

CDU: Tütün yasağı AB'nin işi değil

Almanya’da esrarın yasal olduğu bir ortamda, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nden (CDU) Manfred Pentz, AB'nin bu planına tepki gösterdi. Bild gazetesine konuşan Pentz, AB'yi birçok konuda aşırı müdahaleci olmakla eleştirerek, açık havada sigara içme yasaklarının bu müdahaleler arasında yer aldığını belirtti. Pentz, “Her yere sigara içilmez tabelası koysak bile, bunun etkili bir şekilde uygulanamayacağını ve uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum. Tütün yasağı getirmek AB'nin işi değil” dedi.

"Tütünsüz nesil" hedefi

Bu planın arkasında, AB’de her yıl 700 bin kişinin tütün kullanımından dolayı hayatını kaybetmesi gerçeği bulunuyor. AB, 2025 yılına kadar tütün kullanımını yüzde 30 azaltmayı, 2040 yılına kadar “tütünsüz bir nesil” oluşturmayı ve sigara içenlerin oranını yüzde 5’e düşürmeyi hedefliyor. Öneri, önümüzdeki haftalarda Avrupa Parlamentosu’nda oylanacak.

Sigaraya zam teklifi

Geçen hafta, Aşağı Saksonya Sağlık Bakanı Andreas Philippi (SPD), sigara paketine 3 avro zam yapılmasını önerdi. Philippi, çocukları ve gençleri korumak amacıyla sigara ve içki reklamlarının da sıkı bir şekilde yasaklanması gerektiğini vurgulayarak, "Almanya’da tütün ve içki reklamlarının tamamen yasaklanmasını destekliyorum" dedi.

Geri Dön 01 Ekim 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN