Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiracılara müjdeli haber - 15 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Şubat 2024 Perşembe

29 Şubat

İşte tarihte 29 Şubat günü yaşanan bazı olaylar...

1768 - Polonyalı asillerin önayak olması ile Bar Konfederasyonu kuruldu.

1916 - Güney Karolina'da fabrika ve madenlerde çalıştırılabilecek çocuk işçiler için en düşük yaş sınırı 12'den 14'e yükseltildi.

1916 - Tokelau, Büyük Britanya tarafından ilhak edildi.

1940 - Rüzgâr Gibi Geçti filmi 10 Oscar kazandı. Hattie McDaniel, filmdeki performansıyla Oscar kazanan ilk siyah kadın oyuncu oldu.

1940 - II. Dünya Savaşı nedeniyle Berkeley'de (Kaliforniya) düzenlenen bir törenle, Ernest Lawrence, Nobel Fizik Ödülü'nü İsveç'in San Francisco başkonsolosunun elinden aldı.

1960 - Fas'ta deprem: 3.000'den fazla kişi öldü.

1964 - Sidney'de Avustralyalı yüzücü Dawn Fraser 100 metre serbest stilde 58,9 saniye ile dünya rekoru kırdı.

1980 - Sadece 29 Şubat günlerinde yayımlanan La Bougie du Sapeur gazetesinin ilk sayısı çıktı.

1988 - Güney Afrikalı Desmond Tutu, 100 din adamı ile birlikte Cape Town'da tutuklandı.

1988 - Nazi belgeleri arasında BM eski Genel Sekreteri Avusturyalı diplomat Kurt Waldheim’ın II. Dünya Savaşı’nda toplama kamplarına insan göndermekle ilgili olduğuna ilişkin kanıtlar bulundu.

1996 - Peru havayollarına ait Boeing-737 tipi bir yolcu uçağı And Dağları'na düştü: 123 kişi öldü.

2004 - Haiti devlet başkanı Jean-Bertrand Aristide çıkan isyanlar nedeniyle istifa etti.

2020 - Slovakya'da parlamento seçimleri yapıldı.

Geri Dön 29 Şubat 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN