Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mayıs 2024 Cumartesi

11 Mayıs

İşte tarihte 11 Mayıs günü yaşanan bazı olaylar...

330 - Roma İmparatorluğu’nun başkenti Konstantinopolis (İstanbul) oldu. Daha önce Byzantion adıyla bilinen kente, “Yeni Roma” adı verildi ancak Konstantinopolis adı daha çok kullanıldı.

868 - Çin’de bilinen en eski kalıp baskı kitap Elmas Sutra basıldı.

1812 - Birleşik Krallık Başbakanı Spencer Perceval, Avam Kamarası’nda iş insanı John Bellingham tarafından vurularak öldürüldü.

1867 - Lüksemburg, Fransa’dan bağımsızlığını ilan etti.

1920 - Mustafa Kemal Paşa ve Milli Mücadele liderleri, İstanbul’daki Divan-ı Harp tarafından idama mahkûm edildi.

1924 - Gottlieb Daimler ve Karl Benz şirketleri birleşerek Mercedes-Benz şirketini kurdu.

1927 - Akademi Ödülleri’ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi kuruldu.

1938 - Atatürk, çiftliklerini ve taşınmazlarını ulusa bağışladı.

1939 - II. Dünya Savaşı sırasında Moğolistan-Mançurya sınırında Halhin Gol Muharebesi başladı.

1946 - Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün CHP Tüzüğü’nde yer alan “Millî Şef” ve “Değişmez Genel Başkan” unvanları kaldırıldı.

1949 - Siyam, adını resmen Tayland olarak değiştirdi1. İsrail, Birleşmiş Milletler örgütüne katıldı.

1960 - Nazi savaş suçlusu Adolf Eichmann, Buenos Aires’te bir Mossad ekibi tarafından kaçırıldı. Eichmann'ın yargılanması tüm dünyada ses getirecek ve duruşmaları izleyen Hannah Arendt, The New Yorker için kaleme aldığı makaleleri Kötülüğün Sıradanlığı adıyla kitaplaştıracaktı.

1960 - İlk kez doğum kontrol hapı piyasaya sürüldü.

1961 - Yassıada’da Anayasa’yı ihlal davası başladı.

1981 - Hasan Doğan’ın katili Cengiz Baktemur, ölüm cezasına çarptırıldı.

1985 - Birmingham City FC ile Leeds United arasında Birmingham’da yapılan futbol maçında çıkan yangında 40 kişi öldü, 150 kişi yaralandı.

1987 - Nazi savaş suçlusu Klaus Barbie, II. Dünya Savaşı sırasında işlediği suçlardan dolayı Fransa’nın Lyon kentinde yargılanmaya başladı. Baltimore Maryland’de ilk kalp-akciğer nakli yapıldı.

1988 - Britanya Gizli İstihbarat Servisi görevlisiyken Sovyetler Birliği hesabına casusluk yapan Kim Philby, Moskova’da öldü.

1997 - IBM’in süper bilgisayarı Deep Blue, satranç ustası Gary Kasparov’u yendi.

Geri Dön 11 Mayıs 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN