Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
25 Ağustos 2022 Perşembe

Enfeksiyondan Korunma Yasası onaylandı

Enfeksiyondan Korunma Yasası, Bakanlar Kurulu’nda onaylandı. Yasanın hayata geçmesi için Federal Meclis ve Federal Eyaletler Temsilciler Meclisi’nde de kabul edilmesi gerekiyor.

Enfeksiyondan Korunma Yasası onaylandı

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ve Adalet Bakanı Marco Buschmann, düzenlenen basın toplantısında, 1 Ekim 2022’den 7 Nisan 2023’e kadar geçerli olacak yeni düzenlemeye ilişkin açıklama yaptı. Lauterbach, yasayla birlikte sonbaharda beklenen olası bir koronavirüs dalgasıyla başa çıkılabileceğini savunarak, "Eyaletler, dalgaya uygun şekilde tepki vermek için her türlü fırsata sahip olacak” dedi. Taslağın Federal Meclis’te 8 Eylül’de karara bağlanacağını aktaran bakan, "Sonrasında da Bundesrat’ta oylanacak" diye konuştu.

Bakan Lauterbach, “Bu varyanta karşı iyi aşılarımız ve ilaçlarımız olduğunu ama maskesiz yapamayacağımızı da biliyoruz. Maskeler, hastanelerde ve bakım evlerinde olduğu kadar uzun mesafeli yolculuklarda ve uçaklarda da yol arkadaşımız olmalı” dedi.

Adalet Bakanı Marco Buschmann ise yeniden bir kapanma, sokağa çıkma yasağı, işletmelerin veya okulların kapatılması gibi bir durum olmayacağının altını çizerek yeni yasayı ‘iyi, ılımlı ve ölçülü’ olarak değerlendirdi. Eyaletlere her türlü imkânın sunulduğunu söyleyen Buschmann, "Daha azını veya çoğunu yapma kararı onlara ait" dedi.

Yeni yasada neler var?

Yeni Enfeksiyondan Korunma Yasasına göre ülke genelinde uçaklarda ve uzun mesafeli trenlerde FFP2 maskesi zorunlu kılındı. Cerrahi maskeler burada kabul edilmeyecek. Yalnızca 6-14 yaş arası çocuklar ile personel cerrahi maske kullanabilecek. Aynı şekilde hastane ve yaşlı bakım evlerinde FFP2 maske ve test zorunluluğu ülke çapında geçerli olacak. 

Geri kalan kısıtlamalar ise eyaletlerin inisiyatifine bırakıldı. Eyaletler isterse restoranlara, barlara, kültür sanat etkinliklerine ve spor salonlarına FFP2 veya cerrahi maske zorunluluğu ile test zorunluluğu getirebilecek. Negatif test sonucu, 3 aydan kısa bir süre önceye ait aşı veya iyileşme kanıtı sunanlar maske ve testten muaf olabilecek. Eyalet kararları ile okullarda, yüz yüze eğitimin sürdürülmesi için gerekli görülürse 5’inci sınıftan itibaren maske ve test zorunluluğu uygulanabilecek. Yine cezaevleri, mülteci yurtları, kreş ve okullar gibi insanların toplu halde olduğu belirli yerlerde test zorunluluğu getirilebilecek.

Eyaletlere, sağlık sisteminin işlevini yerine getirmesi ve kritik altyapının korunması için halka açık olan kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu getirme imkanı verilecek.

Eyalet meclisleri, açık havada yapılan etkinliklerde herkese maske zorunluluğu getirme, hijyen konseptleri geliştirme ve halka açık iç mekanlarda yapılan etkinliklere katılacakların sayısını sınırlama gibi önlemler alabilecek.

Geri Dön 25 Ağustos 2022 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN