Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Ağustos 2022 Salı

Devlet daireleri en fazla 19 dereceye kadar ısıtılacak

Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Almanya’da 186 bin kamu binasının en fazla 19 dereceye kadar ısıtılacağını duyurdu.

Bakan Habeck, Rusya’nın Avrupa'ya gaz sevkiyatının azalması nedeniyle yeni enerji tasarrufu önlemleri alınacağını ve bu kapsamda Enerji Güvenliği Yasası kapsamında bir yönetmelik çıkarılacağını söyledi. Almanya’da bulunan 186 bin kamu binasının en fazla 19 dereceye kadar ısıtılacağını aktaran bakan, oda sıcaklığını sadece 1 derece düşürerek yüzde 6 gaz tasarrufu sağlanabileceğini de hatırlattı.

Hastane ve sosyal kurumların bu kapsamın dışında tutulacağını söyleyen Habeck, "Aynı şekilde vatandaşların oturma odalarındaki sıcaklığına ilişkin de herhangi bir talimat verilmeyecek. Bunu yapamayız ve yapmamalıyız" dedi. Bakan ayrıca, kamu binalarının ve reklam panolarının artık ışıklandırılmayacağını söyledi.

Habeck, tasarruf için duş süresinin kısaltılmasını tavsiye ederken; Maliye Bakanı Christian Lindner de gazla çalışan ısıtma sistemlerinin ayarlarının optimal hale getirilmesini ve kamu sektöründe Noel döneminde evden çalışmaya geçilmesini önerdi.

Enerji Güvenliği Yasası’nda neler var?

Enerji Güvenliği Paketi kapsamında; doğal gaz tasarrufu için kömür santralleri yeniden faaliyete geçecek. Elektrik üretimi için daha fazla yenilenebilir enerji kullanılacak. Düzenli olarak kullanılmayan büyük salonlar, koridorlar, teknik odaları gibi alanlar ısıtılmayacak.

Gazla ısıtma sistemi olan evlerin sahipleri ısı kontrolü yaptırmakla mükellef olacak. Evlerdeki havuzların gazla ısıtılması yasaklanacak.

Geri Dön 16 Ağustos 2022 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN