Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Haziran 2024 Pazartesi

Yakında robot yiyebiliriz

İsviçreli bilim insanları, tamamen yenilebilir robot üretmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarda önemli gelişme kaydedildi.

Yakında robot yiyebiliriz

Yakında tamamen yenilebilir robotlar sofralarımızda yerini alabilir. Lozan'daki bir araştırma ekibi, "Nature Reviews Materials" dergisinde yayımlanan analizde, çeşitli "yenilebilir robot parçaları" için hangi malzemelerin kullanılabileceğini gösterdi.

Lozan Federal Teknoloji Enstitüsü'nden (EPFL) yapılan açıklamaya göre; plastik yerine jelatin kullanılabilir, çikolata kaplaması robotları nemli ortamlarda koruyabilir ve nişasta ve tanen karışımı ise ticari yapıştırıcıları taklit edebilir.

EPFL'ye göre, riboflavin (B2 vitamini) ve kuersetin (badem ve kapari bitkisinde bulunan bir madde) içeren yenilebilir bir pil de mevcut. Pilin kutuplarında elektronların taşınması için aktif karbon bulunur. Nori yosunu ise kısa devreleri önler. Bu pil, 0,65 volt ile çalıştırılabilir ve yutulması durumunda güvenli. İki adet seri bağlı yenilebilir pil, bir LED ışığını yaklaşık 10 dakika boyunca çalıştırabilir.

Ancak, robotların diğer parçaları için henüz uygun malzemeler bulunamadı. EPFL araştırmacılarına göre, transistörler kullanan ve bilgi işleyen tamamen yenilebilir elektronik cihazlar üretmek zor. Ayrıca, farklı parçaların birleştirilmesi de büyük bir zorluk teşkil ediyor.

Yenilebilir robotlar, vücudun içinden sağlık durumunu izlemek, acil durumlarda hedefe yönelik yiyecek sağlamak veya vahşi hayvanları aşılamak gibi amaçlarla kullanılabilir.

Geri Dön 17 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN