Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da en büyük endişe: GÖÇ - 9 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Mart 2024 Pazartesi

İsviçre'de doğurganlık düşüyor

İsviçre'de doğurganlık oranları düştü. Bu düşüş, birçok sosyal ve ekonomik sorunu beraberinde getirme riski taşıyor.

İsviçre'de doğurganlık oranlarının düşmesi, sosyal ve ekonomik faktörlerle yakından ilişkili olarak demografik yapıda uzun vadeli değişimlere yol açabilecek kritik bir meseleyi gündeme getiriyor. Konut ve çocuk bakımı gibi temel hizmetlerin yüksek maliyeti, genç çiftlerin çocuk sahibi olma kararlarını olumsuz etkiliyor. İstihdamda yaşanan belirsizlikler ve gelirlerdeki durağanlık, genç ailelerin çocuk yapma konusunda tereddütlerini güçlendiriyor. Eğitim ve kariyer olanaklarındaki gelişmeler ise kadınların doğurganlık yaşını ertelemesine sebep oluyor, bu da doğurganlık oranlarının düşmesine katkıda bulunuyor.

Genç nesillerin ebeveynliği daha olumsuz bir perspektifle değerlendirmesi ve çocuk sahibi olma kararını otuzlu yaşların ortalarına kadar ertelemesi, çocuk yapmanın otomatik bir seçenek olmaktan çıktığını gösteriyor. Ülkenin yüksek yaşam maliyetleri, birçok kişi için çocuk sahibi olmayı ekonomik açıdan mantıksız hâle getiriyor.

Bu düşüş, uzun vadede yaşlı bir nüfus yapısı ve işgücü piyasasında eleman eksikliği gibi ciddi demografik sorunlara yol açabilir. Bu durum, sosyal güvenlik sistemlerinin sürdürülebilirliğini riske atabilir ve ekonomik zorlukları derinleştirebilir. Göç, bu sorunlara kısa vadeli bir çözüm sunsa da, uzun dönemde sürdürülebilirliği konusunda belirsizlikler sürüyor. İsviçre'nin yaşadığı bu sorunlar, küresel ölçekte benzer eğilimlerle paralellik göstererek, uluslararası düzeyde doğurganlık üzerine tartışmaları etkiliyor.

Geri Dön 04 Mart 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN