Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
14 Temmuz 2024 Pazar

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; bozkurt tartışması, ölüm kapsülü ve St. Gallen'deki palalı saldırgan vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan, ülkenin enflasyon görünümü konusunda "nispeten rahat" olduklarını belirtti. Jordan, yıllık tüketici fiyat artışının haziran ayında beklenmedik bir şekilde zayıflamasının ardından, politika yapıcıların riskleri giderek daha az ciddi gördüklerini vurguladı. Jordan, "Tüm modellerimiz, sabit döviz kurlarıyla enflasyonun orta vadede yaklaşık yüzde 1 seviyesine yakınsadığını gösteriyor," dedi.

Bozkurt tartışması İsviçre'ye de sıçradı

Türkiye Milli Takım futbolcusu Merih Demiral'ın Avrupa Şampiyonası’nda gol sevinci sırasında yaptığı bozkurt işareti, İsviçre siyasetinde de tartışmalara yol açtı. İsviçre Halk Partisi (SVP) milletvekili Monika Rüegger, bu hareketin sadece sembolik olmadığını ve dikkate alınması gereken bir tehdit olduğunu belirtti. Rüegger, radikal kişilerin tespit edilip sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi. Sosyalist Parti (SP) milletvekili Min Li Marti ise daha temkinli bir yaklaşım sergiledi. Marti, çocuk ve gençlerin bu tür gruplar tarafından politize edildiğini ileri sürdü ancak genel bir yasak konusuna mesafeli olduklarını ifade etti.

Ölüm kapsülü tartışılıyor

Schaffhausen Kantonu'nda kullanıma sunulması beklenen ve ötanazi için kullanılacak olan "ölüm kapsülü", hukuki gerekçeler nedeniyle tartışma yarattı. Schaffhausen Kantonu Savcılığı, bu uygulamanın hukuki sonuçlarına dikkat çekerek ceza davalarının açılabileceği uyarısında bulundu. Avustralyalı hekim ve ötanazi aktivisti Philip Nitschke tarafından geliştirilen bu kapsül, bu ay hayatına son vermek isteyen bir kişi tarafından İsviçre’de ilk kez kullanılacaktı.

Zürih Havalimanı'nda 47 kilo kokain ele geçirildi

7 Temmuz'da yapılan operasyonda 5 Arnavutluk vatandaşı tutuklandı. Gümrük ve Sınır Güvenliği Ofisi çalışanları, rutin bir bagaj kontrolü sırasında bir miktar kokaine rastladı. Şüphe üzerine operasyonu devralan Zürih Kanton Polisi, toplamda 47 kilo kokain ele geçirdi. Yaşları 25 ila 40 arasında değişen Arnavutluk vatandaşlarının İsviçre dışında ikâmet ettiği açıklandı.

St. Gallen'de palalı saldırı: Yaralılar var

St. Gallen’de, perşembe akşamı, bir apartmanda palalı saldırı düzenlendi. Saldırgan, apartman içinde hamile bir kadına ve babasına saldırdı. Ardından dışarıya çıkan zanlı, bir kadın ve çocuğu da yaraladı. Saldırganı durdurmaya çalışan komşular da pala darbeleriyle yaralandı. İsviçre polisi, saldırganın psikolojik sorunları olan bir kişi olduğunu belirtti ve evinde çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildiğini açıkladı.

Nijeryalı adamın ölümünden yargılanan polisler beraat etti

Lozan'da 2018 yılında Nijeryalı Mike Ben Peter'in tutuklama sırasında ölmesiyle ilgili olarak yargılanan altı polis memuru, ihmâlkâr adam öldürme ve görevi kötüye kullanma suçlamalarından tekrar beraat etti. Vaud Kantonal Mahkemesi, geçen yıl verilen ilk beraat kararına karşı yapılan temyiz başvurusunu reddetti. Mahkeme, acil servislerin orantılı şekilde tepki verdiğini belirtti.

Kararda, hakimler özellikle adli tıp raporlarına atıfta bulundu. Bu raporlar, Mike Ben Peter'in polis müdahalesi sonucu ve yüzüstü pozisyonda tutulması nedeniyle öldüğünü kesin olarak söylemenin imkânsız olduğunu belirledi.

Waadt Kantonu’nda gençlere e-sigara satışı yasaklanıyor

Waadt Kantonu’nda, 18 yaş altı gençlere elektronik sigara ve benzeri ürünlerin satışı yasaklanıyor. Yarın (15 Temmuz) yürürlüğe girecek düzenlemeler, bu ürünlerin halka açık yerlerde reklamını da yasaklıyor. Nikotin içersin veya içermesin tüm tütün ürünlerinin ve tek kullanımlık e-sigaraların gençlere satışı da yasak kapsamında. Ayrıca, bu ürünlerin kapalı alanlarda tüketimi de yasaklandı.

Geri Dön 14 Temmuz 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN