Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Nisan 2024 Cuma

İklim aktivistleri Basel’de trafiği ve tramvay yollarını kapattı

İsviçre'nin Basel kentinde, iklim aktivistleri dün sabah bir sokağı ve tramvay yolunu kapatarak trafiği durdurdu.

Drop Fossil Subsidies adlı grup, iklim değişikliğiyle mücadele çağrısında bulunmak için düzenlediği eylemde, tüm uyarılara rağmen blokajları kaldırmayınca polis müdahalesiyle karşılaştı. Müdahale sırasında tramvay yolcuları araç içinde mahsur kaldı.

Cumhuriyet Savcılığından açıklama

Cumhuriyet Savcılığı'nın açıklamasına göre, Drop Fossil Subsidies grubu iklim değişikliğiyle mücadele etmek amacıyla farklı kentlerde eylemler düzenliyor. Basel'deki eylem, grubun bu şehirdeki ilk protestosuydu ve aktivistler arasında sadece 13 yaşında bir çocuk da bulunuyordu. Grup, aynı hafta içinde Zürih'te de benzer bir eylem gerçekleştirmişti.

Alplerdeki buzulların durumu

İsviçre'de mart ayında yayımlanan bir araştırma, iklim krizi konusundaki tartışmaları tekrar gündeme getirdi. Lozan Üniversitesi ve Fransa'nın Grenoble Üniversitesi tarafından yapılan ortak araştırma, iklim değişikliği nedeniyle Alp Dağlarındaki buzulların yüzde 46'sının eriyebileceğini gösterdi. Araştırmada, eğer erime eğilimi devam ederse, Alplerdeki buz hacminin 2050 yılına kadar yüzde 34 azalabileceği uyarısında bulunuldu.

Geri Dön 19 Nisan 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN