Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Nisan 2024 Pazartesi

En yüksek radyo-televizyon vergisi İsviçre'de

İsviçre, satın alma gücü göz ardı edildiğinde, Avrupa'da en yüksek radyo-televizyon vergisi ödeyen ülke oldu.

En yüksek radyo-televizyon vergisi İsviçre'de

İsviçre'de, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren, daha önce Radyo-Televizyon vergisinden muaf olan yaklaşık 7 bin hane için yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Bu düzenleme ile birlikte, bu haneler de artık vergi ödemek zorunda. Özel haneler için belirlenen vergi miktarı 335 frank oldu. Ancak, Ulaştırma ve Enerji Bakanı Albert Rösti, bu vergiyi 300 franka düşürme niyetinde. Bu değişiklik, İsviçre'deki diğer Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında vergi miktarlarının oldukça yüksek olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyuyor.

Avrupa'da birçok ülke, TV lisans ücretini ya kaldırdı ya da kaldırmaya hazırlanıyor. ABD ve Kanada gibi ülkelerde yaşayanlar Radyo-Televizyon vergisi ödemek zorunda değiller. Diğer Avrupa ülkelerinde ise, haneler yıllık olarak radyo televizyon vergisi ödemek durumunda. Bu vergi miktarları ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Örneğin, Almanya'da vergi miktarı oldukça yüksekken, Bosna-Hersek'te oldukça düşük bir seviyede.

İsviçre'deki medya vergisi, satın alma gücü dikkate alındığında, Avusturya'daki vergiden daha düşük çıkıyor. Ancak, İsviçre'nin dört dilli bir ülke olması, vergi miktarlarının belirlenmesinde dikkate alınması gereken önemli bir faktör. Örneğin, İsviçre'de üretilen içeriklerin dört farklı dilde olması, ücretlerin belirlenmesinde karmaşıklığa neden oluyor. Bu nedenle, İsviçre'deki medya vergisi miktarı, bu faktörlerin dikkate alındığında daha anlamlı bir şekilde değerlendirilebilir.

Geri Dön 08 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN