Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Mart 2024 Pazartesi

Emeklilik yaşını yükseltme teklifi reddedildi

Emeklilik yaşının yükseltilmesi girişimi, İsviçre'de yapılan bir oylamada yaklaşık yüzde 75'lik bir çoğunluk tarafından reddedildi.

Emeklilik yaşını yükseltme teklifi reddedildi

Genç Liberal lider Matthias Müller, oylama sonuçlarını 'çocuklar için karanlık bir gün' olarak nitelendirerek, bu durumun emeklilik maaşlarının sürdürülebilirliği konusundaki endişeleri artırdığını ifade etti.

Fransızca konuşulan İsviçre kantonlarında 'hayır' oyları yüzde 85'e ulaşırken, Zürih, Schwyz ve Zug gibi kantonlarda yüzde 70 civarında bir oranla 'hayır' oyu kullanıldı. Genç Liberallerin bu girişimi için önceden yapılan anketlerde ocak ayında yüzde 35, şubat ayında ise yüzde 33 destek görülse de, gerçek oylama gününde destek oranının sadece yüzde 25'e düştüğü görüldü.

Girişimin başarısızlığı karşısında Genç Liberaller hayal kırıklığına uğradı. Liderleri Matthias Müller, gelecekte daha uzun çalışma sürelerinin kaçınılmaz olduğunu belirtirken, Federal Emeklilik Sigortası'nın (AHV) yeniden yapılandırılması için parlamentodan yeni bir plan talep etti. Müller, bu durumun özellikle çocukları finansal zorluklarla karşı karşıya bırakabileceğini vurguladı.

Ekonomiesuisse direktörü Monika Rühl ise, toplumdaki bireyselleşme eğiliminin altını çizerek, herkesin kendi çıkarına odaklandığı bir dönemin başladığını belirtti. Rühl, bu durumun toplumsal adalete zarar verebileceğine dikkat çekti.

Oylama sonuçları Federal Konsey'e, emeklilik yaşını artırmaya yönelik adımların destek görmediği mesajını veriyor. Yeşiller partisi gibi sol kesim, emeklilik yaşının artırılmasının reddedilmesinden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Geri Dön 04 Mart 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN