Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Haziran 2024 Cumartesi

Çiftçiler Parkinson'un meslek hastalığı olarak kabul edilmesini talep etti

İsviçre'de çiftçi dernekleri, Parkinson hastalığının meslek hastalığı olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Dernekler, uluslararası bilimsel çalışmalara dayanarak tarımda kullanılan pestisitlerle Parkinson hastalığı arasında bağlantı olabileceğini belirtti. Hastalığa yakalanan çiftçilere yalnızca tıbbi tedavi değil, malulen emekliliklerinde mali destek sağlanması da önerildi.

Bu yıl ilkbaharda, Parkinson'un meslek hastalığı olarak tanınmasına yönelik talepler, Eyaletler ve Ulusal Konsey tarafından reddedilmişti. 

Parkinson, Fransa, İtalya ve Almanya'da çiftçilerin meslek hastalığı olarak kabul edilmiş durumda. 

Parkinson nedir?

Parkinson hastalığı, merkezi sinir sistemini etkileyen kronik ve ilerleyici bir nörodejeneratif hastalık. Beyinde dopamin üreten nöronların kaybıyla ortaya çıkar. Dopamin, vücutta hareketi kontrol eden önemli bir kimyasal ve bu nöronların kaybı, motor becerilerde bozulmalara yol açar. Parkinson hastalığının ana belirtileri şunlardır:

1. Titreme (Tremor): Genellikle ellerde veya parmaklarda başlayan titremeler.

2. Kas Sertliği (Rijidite): Kasların sertleşmesi ve hareket kabiliyetinin azalması.

3. Bradikinezi: Hareketlerin yavaşlaması ve zamanla hareket etmenin zorlaşması.

4. Postüral İnstabilite: Duruş ve denge sorunları, düşme riski.

Bunların yanı sıra, Parkinson hastalığı olan kişilerde depresyon, uyku problemleri, koku kaybı ve bilişsel bozukluklar gibi diğer belirtiler de görülebilir.

Parkinson hastalığının kesin nedeni bilinmemekle birlikte, genetik ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonu olduğuna inanılıyor. Tedavisi henüz bulunamasa da semptomları hafifletmek için ilaçlar ve bazı cerrahi müdahaleler kullanılıyor. Tedavide en yaygın kullanılan ilaçlar, beyindeki dopamin seviyelerini artırmaya veya dopaminin etkisini taklit etmeye yönelik olan ilaçlar.

Parkinson hastalığının yönetiminde ayrıca fizyoterapi, iş terapisi ve konuşma terapisi gibi destekleyici tedaviler de önemli rol oynuyor.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, genellikle 60 yaş üzeri bireylerde görülüyor ve dünya genelinde 10 milyonu aşkın kişi bu hastalıktan muzdarip.

Geri Dön 29 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN