Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Şubat 2024 Pazartesi

Pratisyen hekimlerin bir yılda 10'uncu grevi

İngiltere'de pratisyen hekimler, hükûmetle maaş düzenlemesi konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle son bir yılda 10'uncu kez greve gitti. 

Pratisyen hekimlerin bir yılda 10'uncu grevi

Greve 28 Şubat gece yarısına kadar devam edileceği duyuruldu. Sağlık Bakanlığı, daha fazla grevi önlemek amacıyla pratisyen hekimlerle müzakerelere çağrıldı. BMA, pratisyen hekimlerin 10 yıldan fazla süredir enflasyonun altında zam aldıklarını ve bu sebeple gelir kaybına uğradıklarını belirtti.

Açıklamada, hekimlerin yetersiz maaş ve aşırı çalışma koşulları nedeniyle moral kaybı yaşadıkları ve yüzde 26'lık maaş kaybı nedeniyle mesleği terk edip daha iyi şartlarda çalışmak için Avustralya, Yeni Zelanda gibi ülkelere gittikleri ifade edildi.

Sağlık personeli, son bir yılda toplam 9 kez greve gitti ve 10'uncu grevle birlikte son 352 günün 41'ini grevde geçirdi. İngiltere Ulusal Sağlık Sisteminden (NHS) yapılan açıklamada, sağlık çalışanlarının son bir yılın yüzde 12'sini grevlerde geçirdiği, hastanelerdeki yatak kapasitesinin yüzde 95,3 doluluğu ve grip vakalarının artışı gibi zorluklara dikkat çekildi.

Grevler nedeniyle 1,2 milyondan fazla hasta randevusunun iptal edildiği veya yeniden planlandığı, 7 binin üzerinde kanserli hastanın ameliyatının ertelendiği bildirildi. Pratisyen hekimler, 2008'den bu yana maaş kaybı yaşadıklarını belirterek, hükûmetten adil bir maaş düzenlemesi talep ediyor.

Geri Dön 26 Şubat 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN