Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Nisan 2024 Pazartesi

Kral geri döndü

Buckingham Sarayı, Kral 3. Charles'ın kanser tedavisinde kaydedilen ilerlemenin ardından, bu hafta itibarıyla halka açık etkinliklere katılmaya başlayacağını duyurdu.

Kral geri döndü

Kral, tedavi gördüğü süreçte resmi devlet görevlerini sürdürmüş, ancak halka açık etkinliklerden uzak kalmıştı. 75 yaşındaki Kral Charles'ın tüm resmi görevlerine dönüşü henüz gerçekleşmese de, Buckingham Sarayı, Kral'ın katılacağı etkinlik sayısının önümüzdeki haftalarda artacağını bildirdi. Kral'ın tedavisi şubat ayında başlamış ve bu süreçte bazı görevleri Galler Prensi William tarafından üstlenilmişti. Kral'ın 'cesaretlendiği' ve iyileşme sürecinde olumlu bir gelişme kaydettiği belirtiliyor.

Kral ile Kraliçe Camilla'nın Buckingham Sarayı'nın bahçesinde çekilen fotoğrafı da bu ayın başlarında yayımlanmıştı. Kral'ın kanser tedavisinin ne zaman tamamlanacağına dair bir tarih verilmedi, ancak hekimler tedavide şu ana kadar kaydedilen ilerlemeden memnun ve iyimser.

Kral'ın tedavi gördüğü kanser türü hakkında bilgi verilmezken, şubat ayında iyi huylu prostat büyümesi nedeniyle hastaneye yaptığı ziyaret sırasında kanser teşhisi konduğu, ancak prostat kanseri olmadığı açıklanmıştı. Ayrıca, Galler Prensesi Kate Middleton da kanser tedavisi gördüğünü ve bu sürecin kendisi için zorlu geçtiğini duyurdu.

Kral'ın görevleri

Kral 3. Charles, Birleşik Krallık'ın devlet başkanı olarak sembolik ve törensel görevler üstleniyor. Siyasi olarak tarafsız kalmakla birlikte, hükûmetten gelen günlük brifingler ve belgeleri incelemek, Başbakan ile haftalık bilgilendirme toplantıları yapmak, Parlamento'da hükûmeti atamak ve açılış konuşmaları yapmak gibi görevleri bulunuyor. Kral, ayrıca devlet başkanlarını ağırlıyor, yabancı büyükelçilerle görüşüyor ve Savaş Kurbanlarını Anma Günü etkinliklerine öncülük ediyor. İngiliz Milletler Topluluğu'nun başkanı olarak 56 bağımsız ülke ve 2,4 milyar insanı temsil ediyor ve bu ülkelerin 14'ünde devlet başkanı konumunda bulunuyor.

Geri Dön 29 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN