Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Nisan 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; Ruanda modelinin genişletilmesi, 2009 sonrası doğanlara ömür boyu sigara yasağı ve deepfake ile üretilen görüntüler vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiliz hükûmeti, kayıt dışı göçmenleri göndermeyi planladığı Ruanda modelini genişleterek göçmenleri 4 farklı ülkeye göndermeyi planlıyor. Yasa dışı göçmenler; Ermenistan dahil olmak üzere, Fildişi Sahili, Kosta Rika ve Botsvana gibi ülkelere gönderilebilirler. Hükûmet, bu kapsamda görüşmelere başlandığını da açıkladı.

2009’dan sonra doğanlara 'hayat boyu' sigara satışı yasaklandı

İngiltere'de parlamento, gençlerin ömür boyu sigara ve tütün ürünlerine erişimini engellemeyi amaçlayan bir yasa tasarısını onayladı. 'Sigarasız bir nesil' sloganıyla tanıtılan bu yasa kapsamında, 2009 yılı ve sonrasında doğan çocuklar, hayatları boyunca sigara ve tütün ürünü satın alamayacaklar.

Londra’da evsizlerin sayısı son 10 yılın rekorunu kırdı

Başkent Londra'da evsiz sayısı, bir yılda yüzde 23'lük artışla 4 bin 389'a yükseldi ve son 10 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, göreve üçüncü kez seçilmesi hâlinde, şehirdeki evsizlik krizini çözmek için 10 milyon sterlinlik bir bütçe ayıracağını taahhüt etti.

Polise güven kalmadı

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Konseyi tarafından yapılan bir araştırma, İngiliz halkının sadece yüzde 40'ının polise güvendiğini gösterdi. Araştırma, özellikle Londra'da yaşayan kadınların, yabancı erkeklerden daha az polise güvendiğini ortaya koydu. Araştırmada, yerli İngilizlerin polise olan güveninin diğer etnik gruplara göre daha yüksek olduğu belirlendi. Beyaz İngilizlerin yüzde 42,6'sı kolluk kuvvetlerine güven duyarken, göçmen kökenli kişilerde bu oran yüzde 32,1 olarak kaydedildi.

Acil servisi binlerce kez aradı

Acil durum çağrı merkezini üç yıl boyunca 2 binden fazla kez gereksiz yere arayarak kurumu meşgul eden Sonia Nixon isimli kadına beş yıl hapis cezası verildi. Polis, bu olayın 2021 ile 2023 yılları arasında gerçekleştiğini ve kadının bu süreçte 17 farklı cep telefonu numarası kullandığını açıkladı.

Deepfake ile üretilen içeriklere hapis cezası geliyor

Adalet Bakanlığı, deepfake teknolojisi kullanılarak izinsiz olarak üretilen müstehcen fotoğraf ve videoların suç kapsamına alındığını açıkladı. Bu yeni düzenleme, deepfake içeriklerin mağdurlara zorbalık yapmak amacıyla kullanılmasını da kapsayacak şekilde genişletildi. Açıklamaya göre, bu tür içerikleri geniş kitlelerle paylaşan kişilere hapis cezası verilecek.

Geri Dön 21 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN