Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Nisan 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; acil servislerdeki bekleme süresi ve evsizlerle ilgili yasa tasarısı vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere’de hükûmet, nisan ayı itibarıyla, ücretsiz çocuk bakımı saatlerine 2 yaşındaki çocukların da dahil edildiğini duyurdu. İngiltere’de çocuk bakımı masraflarına ilişkin yardımlar kademeli olarak uygulanıyor. Yardımlar, çocuğun yaşına, ebeveynlerin çalışıp çalışmamasına göre belirleniyor. Yeni düzenlemeyle, ebeveynlerin özellikle kadınların yeniden iş hayatına dönmelerinin kolaylaştırılmak istendiği açıklandı.

Acil servislerde bekleme süreleri kritik seviyede

Personel eksikliği ve hasta yoğunluğu nedeniyle, sağlık sistemi hizmet vermekte zorlanıyor. NHS’nin verilerine göre, Şubat 2024’te İngiltere’de hastaların dörtte birinden fazlası, hastanelerde 12 saatten fazla beklemek zorunda kaldı. En yoğun hastanelerin; Lancashire, Cornwall ve Kent bölgesindekiler olduğu belirtildi.

Ulusal Sigorta kesintileri düşüyor

Hükûmet, Birleşik Krallık'ta çalışanlar için önemli bir mali rahatlama sağlayacak bir adım atarak, Ulusal Sigorta katkı paylarını yüzde 10'dan yüzde 8'e indireceğini açıkladı. Bu indirim, orta gelirli bir çalışanın yılda 450 sterlin tasarruf yapmasına olanak tanıyacak ve bu yıl gerçekleşen ikinci kesinti olacak.

Nitelikli işçi vizesinde asgari ücret sınırı artırıldı

Nitelikli işçi vizesi için aranan asgari ücret sınırı, yüzde 48 artırılarak 38 bin 700 sterline yükseltildi. Hükûmet, geçen yılın aralık ayında, nitelikli işçi vizeleri için asgari maaş limitlerini artırma planlarını duyurmuştu. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, bu değişiklikler yürürlüğe girerek asgari maaş limiti yüzde 48'lik bir artışla 38 bin 700 sterline yükseltildi.

Evsizlerle ilgili yasa tasarısı tartışılıyor

Hükûmet, evsizlerin suç kapsamına alınmasını öngören yasa tasarısı nedeniyle sert eleştirildi. Ceza Adaleti isimli yasa tasarısının, 'aşırı kötü kokma' da dahil olmak üzere evsizlerin çok sayıda durumda suçlu sayılmasına olanak sağlayacak bir tasarı olduğu belirtildi. Tasarı kabul edilirse, polisin sokakta yatan ve 'rahatsızlık veren' kişilere para cezası kesmesine veya tutuklamasına imkân tanınacak. Ayrıca söz konusu suçlamalar hapis cezasına kadar çıkarılabilecek.

Londra’da havalimanında grev

Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda, yer hizmetleri çalışanlarının 11-14 Nisan tarihleri arasında 4 günlük bir greve gitme kararı aldığı açıklandı. Bu süreçte, pasaport kontrol ve gümrük görevlisi olarak çalışan 600'den fazla personelin iş bırakacağı öngörülüyor. Grev nedeniyle belirtilen tarihlerde, başkentteki havalimanında rötarlar yaşanabileceği ve bu sebeple uçuşları olan yolcuların, havalimanına daha erken saatlerde gelmeleri tavsiye ediliyor.

Hayırsız torunlarına 50'şer sterlin bıraktı

İngiltere'de, 500 bin sterlin değerindeki servetine sahip bir adam, hastanede kendisini ziyaret etmeyen torunlarına mirasından 50’şer sterlin bırakmaya karar verdi. Mirasın dağıtımından haberdar olduklarında, kendilerine daha fazla pay ayrılmadığını öğrenen beş torun, dedelerinin hastanede olduğundan haberdar olmadıklarını öne sürerek servetten hak talebinde bulunmak için mahkemeye başvurdu. Ancak İngiliz yargısı, yaşlı adamın vasiyetinin rasyonel ve bilinçli bir şekilde yapıldığına karar vererek, torunların servetten pay alma iddialarını reddetti.

Geri Dön 07 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN