Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
31 Mart 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; siyahi milletvekiline yapılan ırkçılık, Pekin kaynaklı risklerde artış iddiası ve Assange'ın iadesinin ertelenmesi vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'de, Muhafazakar Partinin önemli bir bağışçısı olan iş insanı Frank Hester hakkında, siyahi milletvekili Diane Abbott'a yönelik ırkçı yorumlar yapmış olabileceği iddiası üzerine soruşturma açıldı. Hester'ın, Abbott hakkında "tüm siyahi kadınlardan nefret etme isteği" uyandırdığı şeklinde ifadeler kullanması ve 'milletvekilinin vurulması gerektiğini' söylediği öne sürüldü.

Çiftçiler parlamento önünde protesto yaptı

İngiltere'de, hükûmetin tarım politikalarına ve ucuz gıda ithalatına tepki göstermek amacıyla çiftçiler, Londra'da traktörleriyle eylem düzenledi. "Britanya Tarımını Kurtar" platformunun çağrısı üzerine bir araya gelen yüzlerce çiftçi, 100'den fazla traktörle parlamento etrafında dönerek korna çaldı. Eylemde, "Çiftçiler yoksa tarım da yok, gelecek de yok" yazılı pankartlar taşındı. İngiliz çiftçiler, ucuz ithalat ve yetersiz destek politikalarının gıda güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.

Çinli elektrikli otomobillere 'Truva Atı' benzetmesi

Motor Endüstrisi Enstitüsü tarafından meclise sunular bir raporda, Çin menşeli elektrikli otomobiller Truva atına benzetildi. The Times gazetesinde yayımlanan raporda, bu araçların uzaktan kontrol edilebilme riskine karşı uyarıda bulunuldu. Yolda saatte 90 kilometre hızla seyreden bir elektrikli aracın internet bağlantılı sistem üzerinde otomatik fren yaparak durdurulabileceği, stratejik noktalarda zincirleme kazalara neden olunabileceği vurgulandı. Söz konusu araçların önemli verilere erişim sağlayabileceğine dikkat çekilirken, ulusal güvenlik meselesi haline gelebileceği ileri sürüldü.

İngiliz İstihbaratı da, Pekin kaynaklı risklerin artığını bildirdi. Dış istihbarat servisi MI6'in eski başkanı Richard Dearlove hükûmete, Çin markalı elektrikli araç kullanımına yasak getirilmesi çağrısında bulundu. Akıllı telefon markası Huaweii de benzer riskler nedeniyle yasaklanmıştı. 

ABD ve İngiltere’den siber suçlara karışan Çinlilere yaptırım

Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere, siber suçlara karıştığından şüphelenilen Çinli kişi ve şirketlere yaptırım kararı aldı. Söz konusu kararın, aralarında milletvekilleri, akademisyenler ve gazeteciler bulunan milyonlarca kişi tarafından yapılan suç duyuruları üzerine alındığı bildirildi. Gelişmiş Kalıcı Tehdit Grubu 31 olarak tanımlanan siber korsanların, Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı'nın bir kolu olabileceği ileri sürüldü. Korsanların hedefinde, İngiliz milletvekilleri, seçim komisyonu ve ABD Senatörleri olduğu açıklandı.

Wikileaks’in kurucusu Assange’ın ABD’ye iadesi ertelendi

Londra Yüksek Mahkemesi, Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın Amerika Birleşik Devletleri’ne iadesini 20 Mayıs’a kadar ertelemeye karar verdi. Mahkeme, ABD’nin iade talebini reddederken, Assange’ın durumuyla ilgili daha fazla güvence verilmesini istedi. Söz konusu güvenceler; ölüm cezası riskinin iptali ve ifade özgürlüğü oldu.

Her 5 öğretmenden 1’i şiddet mağduru

BBC adına yapılan bir anket, okullarda 5 öğretmenden birinin öğrencisi tarafından şiddete maruz kaldığını ortaya koydu. Araştırmada, pandemi sonrasında, okullardaki şiddet olaylarının artığı gözlemlendi. Pandemide aile içi şiddetin de artığına dikkat çekilerek, evinde şiddet gören çocukların okullarda agresifleştiği de belirtildi.

Birleşik Krallık’ta pasaport fiyatlarına zam

İngiltere hükûmeti, Birleşik Krallık pasaportu için başvuru ücretlerine en az yüzde 7 zam yapmaya hazırlanıyor. Düzenlemeler kapsamında, çevrimiçi başvuruların maliyeti, 16 yaş ve üzerindekiler için 82,5 sterlinden 88,5’ye, çocuklar için 57,5’e yükselecek. Postayla başvurmayı tercih eden yetişkinler 100 sterlin, çocuklar için ise 69 sterlin ödeyecek. Yurt dışı için tarifeler ise çevrimiçi başvurularda yetişkinler için 101 sterline, çocuklar için 65,5 sterline yükselecek. Söz konusu değişikliklerin parlamentoda onaylanması hâlinde 11 Nisan 2024’te yürürlüğe gireceği bildirildi.

Geri Dön 31 Mart 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN