Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Mart 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; Ramazan'ın başlangıcı, Galler Prensesi'nin fotoğrafı ve yabancı devletlere gazete satışı vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

Uluslararası ajanslar, 'üzerinde oynandığı' gerekçesiyle Galler Prensesi Kate Middleton ve çocuklarının fotoğrafını yayından çekti. Kensington Sarayı, Anneler Günü vesilesiyle Galler Prensesi Kate Middleton ve çocuklarının fotoğrafını paylaştı. Fotoğraf, Prens William tarafından çekildiği belirtilerek, Kate'in "C" imzasıyla sosyal medya hesaplarından yayımlandı. Ancak, sosyal medya kullanıcıları fotoğraftaki bazı detayların manipüle edildiğini iddia etti. Bu detaylar arasında çocukların kıyafetlerindeki uyumsuzluklar ve arka planın düzensizliği gibi unsurlar yer aldı.

Ramazan coşkusu Londra caddelerinde

Başkent Londra'nın en turistik yerlerinden biri olan Piccadilly Caddesi, bu yıl ramazan ayına özel ışıklarla aydınlatıldı. Caddeye, “Mutlu Ramazanlar" mesajı asılarak, hilal şeklindeki ışıklar takıldı. Süslemelerin, Ramazan ayı boyunca caddede yer alacağı duyuruldu. Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, "Başkentin çeşitliliğiyle gurur duyuyorum. Londra’da kutlayacağımız daha çok bayram olacak" diye konuştu. Başkent Londra’da, 1,3 milyon Müslümanın yaşadığı belirtildi.

Ağrı kesici 3 binden fazla kişiyi canından etti

Birleşik Krallık'ta reçeteli ilaç pregabalinin kullanımına bağlı ölüm vakaları son beş yılda alarm verici bir şekilde artarak 3 bin 400 kişiye ulaştı. Bu artış, ülkedeki uyuşturucu bağlantılı ölüm vakaları arasında en hızlı yükselişi temsil ediyor. İsveç'te yapılan bir araştırma, bu ilacın intihar riskini artırabileceğine dair bulgular ortaya koydu. Pregabalin, İngiliz Ulusal Sağlık Servisi (NHS) tarafından özellikle epilepsi, anksiyete bozuklukları ve diyabetik nöropati veya zona kaynaklı sinir ağrılarının tedavisinde tercih ediliyor.

Cezaevleri doldu taştı: Mahkumlar erken tahliye edilebilir

Adalet Bakanlığı, İngiltere ve Galler’deki cezaevlerinin kapasitesinin dolmak üzere olduğunu, bazı mahkumların iki ay erken tahliye edilebileceğini duyurdu. Adalet Bakanı Alex Chalk, söz konusu erken tahliyelerden, hafif suçlar işleyen mahkumların yararlanabileceğini bildirdi. İngiltere geçtiğimiz sonbahar aylarında mahkumların 18 gün erken tahliye edilebileceğini duyurmuştu.

Yabancı devletlerin gazete ve dergi satın alması yasaklanacak

İngiliz hükûmeti, yabancı hükümetlerin ülkede gazete ve haber dergileri satın almasını yasaklayacak yeni bir yasa çıkaracağını duyurdu. Bu adım, son zamanlarda Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım şirketi RedBird IMI'nin Telegraph gazetesi ve haftalık Spectator dergisini satın alma niyetini açıklamasının ardından geldi. Hükûmet, bu yasağın 'basın özgürlüğünü koruma çabasının' bir parçası olduğunu ifade ederken, RedBird IMI'den yapılan açıklamada, gelişmenin 'hayal kırıklığı yarattığı' belirtildi.

Her ay 20 bin kişi 'ruh sağlığı' nedeniyle iş göremez raporu alıyor

İngiltere'de ruh sağlığı sorunları nedeniyle her ay yaklaşık 20 bin kişinin iş göremezlik ödeneği talebinde bulunduğu açıklandı. Çalışma ve Emeklilik Bakanlığının verileri, son iki yılda iş göremezlik yardımı talep edenlerin yüzde 69'unun zihinsel ve davranışsal bozukluklarla ilgili olduğunu gösteriyor.

Geri Dön 17 Mart 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN