Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya bu kış ucuza ısınacak - 17 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Eylül 2024 Perşembe

Hemşireler terk edilmiş hastanede yaşamak zorunda kaldı

Irkçı saldırılara maruz kalan Afrika kökenli hemşireler ve aileleri, geçici olarak terk edilmiş bir hastanede barınmak zorunda kaldı.

Hemşireler terk edilmiş hastanede yaşamak zorunda kaldı

Temmuz ayında County Antrim'de ırkçı saldırılara maruz kalan hemşireler ve çocukları, birkaç hafta boyunca terk edilmiş bir hastane binasında yaşamak zorunda kaldı. BBC Spotlight’ın haberine göre, Kuzey İrlanda Konut İcra Kurumu (NIHE), geçici vizeli hemşirelere acil barınma desteği başvurusu yapma hakkına sahip olduklarını bildirmedi. İlk açıklamalarında NIHE, "göçmenlik danışmanlığı" yapma yetkilerinin olmadığını belirtti. Sekiz Afrika kökenli aile, Ballycraigy’de yaşadıkları ırkçı saldırılardan sonra bölgeyi terk etti. Bazı evlerin pencerelerine anti-göçmen afişler yapıştırılırken, diğerlerine büyük siyah X işareti spreylenmişti. Ayrıca, bazı araçların camları da kırıldı. Bir aile, BBC’ye verdiği demeçte, "Bu bölgenin tehlikeli olduğunu kimse bize söylemedi" dedi.

Üç hemşire ve aileleri, Newtownabbey'deki Whiteabbey Hastanesi'nde geçici konaklamanın ardından kalıcı bir yer buldu. NIHE, geçici vizeleri olanların kamu fonlarına erişimlerinin olmadığını ve bu nedenle acil barınma talebinde bulunamayacaklarını ifade etti. Ancak, İçişleri Bakanlığı, geçici vizeli kişilerin acil destek başvurusu yapabileceğini belirtti. Kuzey İrlanda Sağlık Bakanı Mike Nesbitt, yabancı sağlık çalışanlarının sağlık hizmetlerinin devamı için kritik önemde olduğunu vurguladı. Northern Trust CEO'su Jennifer Welsh ise, bu tür ırkçı saldırıların "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Geri Dön 19 Eylül 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN