Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Şubat 2024 Pazartesi

Eski Başbakan Truss: İngiliz derin devleti önümü kesti

İngiltere'de 49 gün başbakanlık yapan Liz Truss, önünün 'İngiliz derin devleti' tarafından kesildiğini iddia etti.

İngiltere'nin en kısa süre görev yapan başbakanı Liz Truss, ABD'nin Maryland eyaletinde düzenlenen Muhafazakar Politik Eylem Konferansı'nda, görev süresince karşılaştığı zorluklara ve "derin devlet" müdahalesine dair açıklamalarda bulundu. Truss, Brexit döneminin "Kontrolü geri almak" sloganıyla uyumlu olarak vergileri düşürme ve büyümeyi teşvik etme girişimlerinin, bürokratik güçler ve devletin kendisinden gelen kurumsal tepkilerle engellendiğini belirtti.

Truss şu ifadeleri kullandı:

İngiltere büyümüyordu, devlet hizmet veremiyordu. Bu yüzden daha fazlasını yapmak gerekiyordu. Vergileri düşürmeye, insanların Brexit döneminde söylediği gibi 'kontrolü ele almaya' çalıştım. Karşılaştığım şey büyük bir kurumsal tepkiydi ve büyük çoğunluğu devletin kendisinden geldi.

Truss, yönetimin son 30 yılda seçilmiş siyasetçilerden bürokratlara ve avukatlara geçtiğini, bu durumun demokratik olarak seçilmiş hükümetin siyaset yapmasını engellediğini ifade etti. Ayrıca, Truss 500'den fazla "quango"nun (idari yönetim veya derin devlet olarak adlandırılan sivil toplum örgütü benzeri yapılar) İngiltere'de her şeyi yönettiğini, bunların arasında Bütçe Sorumluluğu Ofisi ve İngiltere Merkez Bankası gibi kurumların bulunduğunu, bu kurumların statükonun değişmesini istemediklerini söyledi. Truss, mevcut durumdan çıkarı olan güçlü bir grubun varlığına ve kamu kurumlarına aktivistlerin atanmasına da dikkat çekti.

Geri Dön 26 Şubat 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN