Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Mart 2024 Çarşamba

Çinli elektrikli otomobillere 'Truva Atı' benzetmesi

İngiltere’de Motor Endüstrisi Enstitüsü tarafından meclise sunular bir raporda, Çin menşeli elektrikli otomobiller Truva atına benzetildi.

Çinli elektrikli otomobillere 'Truva Atı' benzetmesi

The Times gazetesinde yayımlanan raporda, bu araçların uzaktan kontrol edilebilme riskine karşı uyarıda bulunuldu. Yolda saatte 90 kilometre hızla seyreden bir elektrikli aracın internet bağlantılı sistem üzerinde otomatik fren yaparak durdurulabileceği, stratejik noktalarda zincirleme kazalara neden olunabileceği vurgulandı. Söz konusu araçların önemli verilere erişim sağlayabileceğine dikkat çekilirken, ulusal güvenlik meselesi haline gelebileceği ileri sürüldü.

İngiliz İstihbaratı da, Pekin kaynaklı risklerin artığını bildirdi. Dış istihbarat servisi MI6'in eski başkanı Richard Dearlove hükûmete, Çin markalı elektrikli araç kullanımına yasak getirilmesi çağrısında bulundu. Akıllı telefon markası Huaweii de benzer riskler nedeniyle yasaklanmıştı. 

Çin'in Londra Büyükelçiliği ise suçlamaların mesnetsiz ve ideolojik önyargılarla dolu olduğunu ileri sürdü. Çinli üreticilerin veri gizliliği konusunda hassas olduğu vurgulandı. Çinli firma BYD, 2023 yılının son çeyreğinde rakibi Tesla’yı geride bırakarak dünyanın en çok satan elektrikli otomobil üreticisi olmuştu. 

Geri Dön 27 Mart 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN