Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Şubat 2024 Perşembe

Assange kararı ertelendi

Wikileaks kurucusu Julian Assange hakkındaki ABD'ye iade davası, İngiltere'de görülen duruşmayla devam etti ancak karar ileri bir tarihe ertelendi.

2010 yılından bu yana Amerika'nın Irak ve Afganistan'daki suçlarına dair sızdırdığı gizli belgeler nedeniyle yargılanan Assange, 2019 yılından beri İngiltere'de yüksek güvenlikli bir hapishanede tutuluyor ve ABD tarafından 18 ayrı suçtan toplam 175 yıl hapis cezası talep ediliyor.

Londra Yüksek Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmada Assange sağlık sorunları nedeniyle yer almadı. ABD'yi temsil eden avukatlar, iade talebinin kanıtlara ve hukukun üstünlüğüne dayandığını savunurken, Assange'ın savunma ekibi bu davayı siyasi olarak nitelendirdi ve Assange'ın kamuoyuna önemli suçları ifşa ettiği için hedef alındığını belirtti.

Hakim Victoria Sharp, iade kararının ileri bir tarihte açıklanacağını, gerekirse ilgili taraflarla daha fazla bilgi alışverişinde bulunacaklarını ifade etti. Duruşmanın ardından Londra'daki bir grup protestocu, Assange'ın serbest bırakılması çağrısında bulundu. Assange'ın eşi Stella Assange, eşinin ABD'ye iade edilmesi durumunda hayatının tehlikede olacağını ve öldürülebileceğini söyledi.

Assange, ABD'nin Irak ve Afganistan'daki faaliyetlerine dair belgeleri 2010 yılında yayımlamış, 2012'de Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ne sığınmıştı. 2019'da büyükelçilikten çıkarılarak tutuklanan Assange, kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle cezaevine gönderilmiş, avukatları ise 2021'de Yüksek Mahkeme'nin iade kararına itiraz etmişti.

Geri Dön 22 Şubat 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN