Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Temmuz 2024 Çarşamba

Şampiyonluk kutlamaları için hazırlık başladı

Avrupa Şampiyonası yarı finalinde, bu akşam İngiltere'ye karşı oynayacak Hollanda'da, şampiyonluk kutlamaları için hazırlıklar şimdiden başladı.

Şampiyonluk kutlamaları için hazırlık başladı

Hollanda erkek milli futbol takımı Avrupa Şampiyonası’nı kazanırsa, teknik direktör Ronald Koeman ve oyuncuları salı günü Amsterdam’da kutlama yapacak. Hollanda futbol federasyonu KNVB ve şehir yetkilileri, başkentte büyük bir festival düzenlemek için planlar yapıyor.

KNVB Profesyonel Futbol Direktörü Marianne van Leeuwen, "Bu çok erken bir planlama. Ancak böyle bir töreni hızlıca düzenlemek de mümkün değil. Her şeyi adım adım yapalım ve önce İngiltere’yi yenmeye çalışalım" diye konutu. Van Leeuwen, ayrıca, Wolfsburg'daki yarı final maçı öncesi son antrenmanı da izledi.

Finalde rakip İspanya

Hollanda ve İngiltere arasındaki maçın galibi, dün akşam yarı finalde Fransa'yı mağlup eden İspanya ile karşılacak. Finalistler, pazar günü Berlin’deki Olympiastadion'da kıtanın şampiyonunu belirlemek için son maçta karşılaşacak. Final maçı, pazar günü saat 21.00'da başlayacak.

Hollanda, bu turnuvada Berlin'de iki kez oynadı; ilk olarak grup aşamasında Avusturya ile karşılaştı ve hafta sonu çeyrek finalde Türkiye'yi yendi.

Hollanda'nın bir şampiyonluğu var

Turuncular, 1988’de Münih’te Sovyetler Birliği’ni yenerek Avrupa şampiyonu olmuştu. Eindhoven Havaalanı’na iniş yaptıktan sonra, milli takım antrenörü Rinus Michels ve oyuncular uzun bir konvoyla Amsterdam’a gittiler. Avrupa şampiyonları, Amsterdam kanallarında yoğun katılımlı bir tekne geçişi ile kutlandı ve Museumplein’de bir kutlama yapıldı.

2010'da Dünya Kupası'nı finalde kaybettiler

Hollanda, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası finalinde İspanya’ya yenildikten sonra Amsterdam’da onurlandırıldı. Teknik direktör Bert van Marwijk ve oyuncular başlangıçta ikinci sırayı kutlamak istemedi, ancak sonra kabul edip kutlamalara katıldılar.

KNVB, bu yıl Hollanda milli takımının sadece Avrupa Şampiyonası’nı kazanırsa kutlama yapılacağı açıkladı. Finalde kaybedilirse bir kutlama yapılmayacak.

Yarı final karnesi kötü ama İngiltere'ye karşı başarılı

Turuncular, yarı finalde dört kez kaybetti, ancak İngiltere’ye karşı 1996’dan bu yana 4 galibiyet 4 beraberlik 2 mağlubiyetlik bir serisi var.

Hollanda bu akşam, altıncı kez Avrupa Şampiyonası yarı final karşılaşmasına çıkacak. Bu turnuvada bir kez finale çıkabildiler ve 1988’de Batı Almanya’yı yarı finalde 2-1 yendikten sonra, Sovyetler Birliği’ni de finalde 2-0 mağlup ederek kupayı kazandı.

1976 Avrupa Şampiyonası’nda Hollanda, yarı finalde Çekoslovakya’ya 3-1 kaybetti. 1992’de ise Marco van Basten’in bir penaltıyı kaçırmasının ardından Danimarka’ya penaltılarla yenildi.

Ancak, Hollanda taraftarlarını en çok üzen yarı final, 2000 Avrupa Şampiyonası’nda İtalya’ya karşı olanıydı. Hollanda, normal sürede iki penaltı kazandı, ancak önce Frank de Boer ve ardından Patrick Kluivert kaçırdı. Penaltılara giden karşılaşmada; De Boer, Jaap Stam ve Paul Bosvelt penaltı atışlarını kaçırdı ve İtalya galip geldi.

Turuncular, son olarak 2004 Avrupa Şampiyonası yarı finaline ulaştı ve bu maçta da Portekiz’e 2-1 yenildi.

Ancak, Hollanda'nın yarı finaldeki kötü performansına rağmen, İngiltere’ye karşı rekoru gayet iyi. 1996 Avrupa Şampiyonası’nda İngiltere’ye karşı 4-1 kaybettiler, ancak sonraki 9 maçta sadece bir kez yenildiler.

Bu yenilgi, Ronald Koeman’ın Hollanda menajeri olarak ilk görevinde 23 Mart 2018’de Amsterdam’daki Johan Cruijff Arena’da oynanan hazırlık maçında 0-1’lik sonuçla geldi.

Dokuz maçın diğer sekizinde, Turuncular 4 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Son galibiyet, 2019 Haziran ayında Portekiz’deki UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde 3-1’lik skorla geldi. Berabere biten dört maçın hepsi hazırlık maçlarıydı: 2002 (1-1), 2005 (0-0), 2006 (1-1) ve 2009 (2-2).

Takım arkadaşları karşı karşıya

Yarı finalde, birçok oyuncu kulüplerdeki takım arkadaşlarına karşı mücadele edecek. Hollanda kaptanı Virgil van Dijk, Cody Gakpo ve Ryan Gravenberch, geçen sezon Liverpool’da İngiltere sağ beki Trent Alexander-Arnold ile birlikte oynadı. Nathan Ake, Man City’deki takım arkadaşları Phil Foden, John Stones ve Kyle Walker ile karşılaşacak. Bu turnuvada henüz dakika almayan Matthijs de Ligt, Bayern Münih’ten takım arkadaşı Harry Kane ile karşılaşacak.

Kaleci Bart Verbruggen, Brighton & Hove Albion’da İngiliz milli oyuncu Lewis Dunk ile birlikte oynuyor. Yedek kaleci Mark Flekken, Brentford’da Ivan Toney ile birlikte oynuyor.

Geri Dön 10 Temmuz 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN