Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
24 Haziran 2024 Pazartesi

Hollandalılar 10 yıl sonra ilk kez sigorta primlerini ödemekte zorlanıyor

Son on yılda ilk kez, sağlık sigortası primlerini ödemekte zorlanan insanların sayısı arttı. Önceki yıllarda bu sayı yaklaşık 170 bin civarındayken, geçen yıl 178 bine yükseldi.

Sağlık sigortası primlerini ödeyemeyenler sigortalarını kaybetmiyor ancak bu durum, maddi sorunların ilk işareti olabilir. Nibud'dan Arjan Vliegenhart, insanların ödeme yapmayı bıraktıkları ilk şeyin genellikle sağlık sigortası primleri olduğunu belirtti.

Cezai prim uygulaması

Primlerini ödemeyenler, normal primden daha yüksek bir prim ödemek zorunda kalıyor. Ortalama temel sigorta primi aylık yaklaşık 146 avro iken, ödemelerini aksatanlar aylık 175 avro ödüyor. Bu tutar temmuz ayından itibaren 160 avroya düşecek.

Cezai prim uygulamasının kaldırılması tartışmaları

Bazı kurumlar, cezai prim uygulamasının tamamen kaldırılması gerektiğini savunuyor. AEF danışmanları, bu finansal teşvikin işe yaramadığını ve maddi zorluk çeken insanları daha da zor duruma soktuğunu belirtti. NVVK Başkanı Renate Richters, borç nedeniyle verilen cezanın zamanın ruhuna uygun olmadığını ve insanların olumsuz bir döngüye girebileceğini ifade etti. CAK da cezai primin işe yaramadığını, borcu olanların sağlık hizmetlerine daha fazla talepte bulunduğunu ve cezai primin kaldırılmasının sağlık hizmetlerini daha uygun maliyetli hâle getireceğini savundu.

Geçici bir durum mu?

Nibud, artan ödeyemeyen sayısının geçici bir durum olmasını umuyor. Vliegenhart, daha fazla insanın maddi sorunlarla karşılaştığını söylemek için henüz erken olduğunu belirtti. Son yıllarda sağlık sigortası primleri sürekli olarak arttı ve yüksek enflasyon nedeniyle geçimlerini sağlamakta zorlananlar primleri ödeyemedi.

Borç yardımı talebi artıyor

NVVK Başkanı Richters, daha fazla insanın borç yardımına başvurduğunu belirtti. Gerçek yoksulluğun azaldığını, ancak geçimini sağlayabilen birçok insanın herhangi bir maddi aksaklığı karşılayamadığını ifade etti. Richters, yeni hükûmetin bu insanlar için kalıcı çözümler düşünmesi gerektiğini vurguladı.

Geri Dön 24 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN