Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
30 Haziran 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; Wilders'ın İslamofobik sözleri, bulduğu 2 bin avroyu polise teslim eden evsiz ve boğmaca vakaları vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Başbakan Mark Rutte, NATO Genel Sekreteri olarak atandı. NATO'dan yapılan açıklamaya göre, Rutte, 1 Ekim'de Jens Stoltenberg'den görevi devralacak. Rutte, Temmuz 2023'te Hollanda hükûmetinin düşmesinin ardından istifa etmiş, ancak yeni hükûmet kurulana kadar görevini sürdüreceğini ve ardından aktif siyaseti bırakacağını açıklamıştı. 

Amsterdam - Viyana arasında gece treni başlayacak

Hollanda demiryolu şirketi NS, Amsterdam ile Viyana arasında aktarmasız gece treni hattı başlatacağını duyurdu. Bu hattın Aralık 2025'te hizmete girmesi planlanıyor. Aktarmasız seyahat süresi 14 saat 9 dakika olacak ve trende yataklı bölümler dahil 416 koltuk bulunacak. Tren, akşamları 19.08'de Amsterdam'dan hareket ederek sabah 09.17'de Viyana'ya varacak. Dönüş seferi ise 20.10'da Viyana'dan başlayıp, 09.49'da Amsterdam'da sona erecek.

Bulduğu 2 bin avroyu polise teslim eden evsize bağış yağdı

Amsterdam Merkez Tren İstasyonu'nda, içinde 2 bin avro bulunan bir cüzdanı polise teslim eden evsiz Hadjer el Ali, günün kahramanı oldu. Geçtiğimiz hafta sonu cüzdanı karakola getiren el Ali, polis memurları tarafından 50 avro ve dürüstlük madalyasıyla ödüllendirildi. Bu olay, polis karakolunun sosyal medya hesabında paylaşıldıktan sonra kısa sürede viral oldu ve Instagram'da bir bağış kampanyası başlatıldı. Yerel basının haberine göre, bir gün içinde 34 bin avronun üzerinde bağış toplandı.

Aşırı sağcı Wilders İslam’ı iğrenç olarak nitelendirdi

Aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, yeni koalisyonda din eleştirisi ve düşünce özgürlüğü sınırlarını zorlayacağını belirtti. Wilders, son 20 yılda binlerce ölüm tehdidi ve fetva aldığını söyleyerek, sosyal medyada İslam'ı "şiddet içeren, nefret dolu ve iğrenç bir din" olarak tanımladı.

Boğmaca vakaları son 12 yılın zirvesinde

Hollanda Sağlık Enstitüsü (RIVM), ülkede boğmaca vakalarının son 12 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı. Enstitü verilerine göre, bu yıl 13 bin vaka kaydedildi. Hastalık, özellikle yenidoğanlar için tehlikeli olup, 5 bebeğin hayatını kaybetmesine neden oldu. 600'e yakın bebek enfekte oldu ve her iki bebekten biri hastaneye kaldırıldı.

RIVM, özellikle aşısız bebeklerin risk altında olduğunu vurguladı. Rapora göre, boğmaca teşhisi konan iki aydan küçük bebeklerin yüzde 90'ının anneleri hamileliğin 22'nci haftasına kadar aşı olmamıştı. 3 ila 11 aylık enfekte bebeklerin yüzde 81'i ya aşılanmamış ya da tam aşılanmamıştı.

Geri Dön 30 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN