Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Nisan 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; Kuran yakma tartışması, asgari ücrete ek zammın reddi ve elektrikli araçlara verilen desteğin kaldırılması vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'da ING, müşterilerini banka elemanı gibi tanıtarak dolandıran kötü niyetli kişilere karşı yeni bir önlem geliştirdi. Nisan ayından itibaren ING uygulamasında yer alan bir özellik sayesinde müşteriler, arayan kişinin gerçek bir banka çalışanı mı yoksa bir dolandırıcı mı olduğunu kontrol edebilecekler. Bu özellikle, telefonla arandıklarında şüphelenen müşteriler için önemli bir güvenlik katmanı sağlayacak. Müşteriler, ING uygulamasındaki "Konuşmayı Kontrol Et" butonuna tıklayarak, arayan kişinin gerçekten ING çalışanı olup olmadığını doğrulayabilecekler.

Erkek kısırlaştırma operasyonlarının sayısı arttı

Genç erkeklerin kısırlaştırma operasyonlarının sayısında önemli bir artış kaydedildi. Kliniklerde yılda yaklaşık 500 erkeğe kısırlaştırma ameliyatı yapıldığı, yaşlarının ortalama 35-40 aralığında olduğu ortaya çıktı. 30 yaş ve altındakilerin iklim krizi, savaşlar, genetik hastalıkların aktarımı ve çocuk sahibi olmak istemedikleri için bu operasyonu geçirdiği belirtildi. 35 yaş ve üstündeki erkeklerin ise halihazırda çocuk sahibi oldukları ikinci ya da üçüncü çocuk istemedikleri için kısırlaştırılmayı tercih ettikleri açıklandı.

Elektrikli araçlara verilen destek kaldırılıyor

İkinci el elektrikli araçların alımına sağlanan sübvansiyonlar, bu yılın sonunda sona erecek. Geçici hükûmetin aldığı bu kararla, 528 milyon avro tasarruf edilmesi hedefleniyor. Ayrıca, yeni elektrikli araç alımlarına verilen teşviklerin miktarı da kademeli olarak azaltılacak. Uzmanlar, hükûmetin bu adımının, elektrikli araç satışlarını olumsuz yönde etkileyebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Asgari ücrete ek zam reddedildi

Senato, geçici hükûmetin, asgari ücrete ek olarak yapılmasını önerdiği yüzde 1,2'lik zam teklifini reddetti. Senato, ek zamların iş piyasaları ve girişimciler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği ve hazineye olan maliyetin artacağı gerekçesiyle teklifi reddettiğini açıkladı. Ocak 2024 itibarıyla saatlik asgari ücret uygulamasına geçen ülkede, asgari ücret saat başına 13,27 avro olarak belirlenmişti. Hükûmet, temmuz ayında yapılan enflasyon zammının yanı sıra ek bir zam yapılmasını önermiş ve bu tasarıyı kabul etmişti. Eğer Senato tarafından onaylansaydı, saatlik asgari ücret en az 13,43 avroya yükselecekti.

Kutsal kitap yakma tartışması

kutsal kitapların yakılması konusu, hükûmet içinde büyük bir tartışma yaratıyor. Telegraaf gazetesinin raporuna göre, bu konuda kabine üyeleri arasında fikir ayrılıkları mevcut. Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot, Kuran-ı Kerim başta olmak üzere kutsal kitapların yakılmasının ülke güvenliğini riske attığını ve bu tür eylemlerin yasaklanması gerektiğini savundu. Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz ise, düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde, kutsal kitap yakma eylemlerine getirilmesi önerilen yasağa karşı. Öte yandan, Türkiye kökenli milletvekilleri, Adalet Bakanı Yeşilgöz'ü çifte standart uygulamakla suçladı. Milletvekilleri, Yeşilgöz'ün Yahudi düşmanlığına karşı kısıtlamaları desteklerken, kutsal kitap yakma olaylarına karşı serbest bir tutum sergilediğine dikkat çekti.

Geri Dön 21 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN