Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Mart 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; inşaat sektörünün 'teşvik' çağrısı, Amsterdam'daki patlamalar ve antibiyotik krizi vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'da bu yıl şubat ayı, son yüz yılın en sıcak şubatı olarak kayıtlara geçti. Aynı zamanda en yağışlı şubat aylarından da biri yaşandı. Şubat ayı ortalama sıcaklığı 8,1 ila 8,3 derece arasında kaydedildi. Bir önceki rekor ise 1990 yılında 7,6 dereceyle ölçülmüştü. Normal koşullarda ise şubat ayı sıcaklık ortalamasının yaklaşık 4,2 derece olması gerekiyor. Yani bu yıl, normalin iki katı sıcaklık yaşandı.

İnşaat sektöründen hükûmete ‘teşvikleri artırın’ çağrısı

İnşaat sektörü, yılda 100 bin yeni konut hedefini karşılamak için hükûmete 'teşvikleri artırma' çağrısında bulundu. Hükûmetin 2030 yılına kadar, sektöre yılda 3 ila 5 milyar avro arasında destek sağlaması gerektiği bildirildi. 

Amsterdam'da bir gecede 4 patlama

Başkent Amsterdam’da bir gecede dört ayrı patlama yaşandı. Patlamalarda kentin kuzey ve güney bölgelerindeki 4 evin hedef alındığı, duvarlara savaş yazılarının yazıldığı duyuruldu. AT5'in haberine göre polis, patlamaların, geçtiğimiz hafta sonu öldürülen rapçi Bigidagoe ile bağlantılı olabileceğini bildirdi.

Sokakta gazete satan adamın cebinden 32 bin avro çıktı

Den Haag’da, sokakta gazete satan bir adamın cebinde 32 bin avro nakit para bulundu. Polis, yanında kimliği bulunmayan göçmen kökenli bir adamı göz altına alarak karakola götürdü. Yapılan ilk kontrollerde oturumu bulunmadığı tespit edilen adamın, ceplerinden deste deste para çıkarken, polis dahi şaşkınlığını gizleyemedi. 

Antibiyotik krizi derinleşiyor

Hollanda’da hekimler ve eczacılar birlikleri derinleşen antibiyotik krizine karşı uyarıda bulundu. Antibiyotiklerde en fazla açığın çocuk ve bebeklere verilen ilaçlarda olduğu bildirildi. Stroomz sağlık merkezi tarafından yapılan açıklamada, çok sayıda ilacın tedariği konusunda Asya ülkelerine bağımlı olunduğu ve arz sorunlarının başladığı doğrulandı. Antibiyotiklerin üçte birinde tedarik sorunları yaşandığı belirtildi. Yetkililer, hükûmeti konuya ilişkin harekete geçmeye, rasyonel çözümler bulmaya ve ilaç tedarik işlemlerini sağlık sigortası şirketlerine devretmeye çağırdılar. 

Geri Dön 03 Mart 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN