Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Nisan 2024 Cumartesi

NBA yıldızı Joel Embiid'in Macron'a yazdığı mektup ortaya çıktı

Kamerun asıllı Fransız NBA yıldızı Joel Embiid'in, 2021'de Cumhurbaşkanı Macron'a Fransız milli takımında oynamak için yazdığı mektup ortaya çıktı. Ancak Embiid, bu yılki olimpiyatlarda ABD forması giyecek.

NBA yıldızı Joel Embiid'in, 2021 yılında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a resmi bir mektup göndererek, Fransız vatandaşlığı kazanmak için destek talep ettiği ve yalnızca Fransa Milli Takımı için oynamak istediğini belirttiği ortaya çıktı. Ancak, Embiid 2024 Paris Olimpiyatları'nda ABD Milli Takımı için oynayacak.

Fransız spor medyası RMC Sport, Embiid'in 28 Ekim 2021'de Macron'a gönderdiği mektubu yayımladı. Mektupta Embiid, Fransa için oynamak istediğini açıkça ifade ediyor ve Fransız vatandaşlığı talep ediyor. Embiid mektubunda, "Başka hiçbir milli takım için oynamak istemiyorum" diyerek Macron'dan bu konuda destek istiyor.

Embiid, 2022 yılında Fransız vatandaşlığını kazanmış olmasına rağmen, Fransa yerine ABD Milli Takımı için oynamayı tercih etti. Embiid'in Macron'a yazdığı tam mektup şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanı,

Basketbolun ve genel olarak sporun, Fransa'ya şeref kazandıran gelişimine olan samimi ilginizi biliyorum. Ancak, NBA sezonu hakkında konuşmak için size yazmıyorum. Philadelphia 76ers ile büyük umutlarım var ve şimdi liderlik rolü oynuyorum, kulübümü ciddi bir şampiyonluk adayı yapmayı hedefliyorum.

Fransa hakkında size yazmak istiyorum. Gençliğimin büyük bir kısmını ABD'de ve Fransa'da geçirmeme rağmen Kamerun uyrukluyum. 1994 yılında Yaoundé'de doğdum. Kamerun, kimliğimin her zaman önemli bir parçası olacak. Ancak, bir diğer parçası Fransız. Ailemin bir kısmı aslında Fransız ve konuştuğum dilin de ötesinde, sık sık Fransa'da kaldım. Fırsat buldukça Courtry ve Courcouronnes'ta yaşayan teyzelerim Suzanne ve Lucie'yi ve Evry'de yaşayan kuzenim Pierre'i ziyaret ederim. 2009 yazında tüm Temmuz ayını başkentte geçirme fırsatı bulduğum Fransa'daki yaz tatillerimin güzel anılarını hâlen hatırlıyorum. Ayrıca, düzenli olarak Paris'e giderek orada kalıcı bir ikinci ev edinmeyi düşünüyorum.

Fransız Basketbol Federasyonu ile yapılan görüşmelerin ardından kararımı verdim. Fransız vatandaşlığı almak ve böylece Milli Takım'a seçilmek için gerekli adımları atmak istiyorum. Başka hiçbir milli takım için oynamak istemiyorum. Bu amaçla İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'na bir dosya gönderdim.

Hiçbir milli takımın renklerini taşımadım. Önümüzdeki büyük uluslararası yarışmalarda, özellikle 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda bu Fransız takımına katılmak benim için büyük bir onur olurdu.

Talebimin ciddiyetini, temsil ettiği şeyi, anlamını, ama aynı zamanda genellikle vatandaşlık verilmesi için gerekli kriterlere göre süresini ve karmaşıklığını ölçüyorum. Bu girişimlerde desteğinizi rica ediyorum, bu destek olmadan başarılı olamayacaklar.

Fransız basketbol takımı ve liderleri ile paylaştığımız bu ortak hedefi desteklemek için sizin ve hizmetlerinizin emrindeyim.

Talebime gösterdiğiniz ilgi için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Joel Embiid

ABD'nin olimpiyat kadrosunda; LeBron James, Steph Curry, Kevin Durant, Jayson Tatum, Joel Embiid, Devin Booker, Tyrese Haliburton, Anthony Edwards, Jrue Holiday, Bam Adebayo, Anthony Davis ve Kawhi Leonard yer alıyor.

Geri Dön 20 Nisan 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN