Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Mart 2024 Cumartesi

Macron: Rusya kazanırsa Avrupa büyük tehlike altında olur

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın güvenliğinin Rusya'nın savaşı kazanması durumunda büyük bir tehlike altında olacağını belirtti.

Macron, Fransa'nın iki büyük televizyon kanalı France 2 ve TF1'e verdiği röportajda, Rusya'yı "düşman" olarak nitelendirerek, "Rusya'nın savaşı kazanması halinde Avrupa'nın güvenilirliği sıfıra iner" dedi. Ayrıca, savaşın artık Avrupa topraklarında gerçekleştiğine dikkat çekerek, Strazburg ile Ukrayna'nın Lviv şehri arasındaki mesafenin 1.500 kilometreden az olduğunu vurguladı. Macron, Rusya'ya karşı doğrudan savaş açmayacaklarını, ancak Rusya'nın bu savaşı kazanmasına izin veremeyeceklerini ifade etti. Ukrayna'ya askeri birlik gönderme olasılığına da değinen Macron, bu tür bir kararın yalnızca Moskova rejiminin eylemleri nedeniyle alınabileceğini belirtti.

Weimar Üçgeni, Ukrayna’ya daha fazla silah sağlamak istiyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Polonya Başbakanı Donald Tusk ile "Weimar Üçgeni" formatında Berlin'de bir araya geldi. Bu toplantıda, Scholz, Almanya, Fransa ve Polonya'nın Ukrayna'ya Rusya'ya karşı savaşında siyasi, mali ve askeri açılardan en fazla destek veren ülkeler arasında olduğunu belirtti. Scholz, Rusya ile savaşta olmadıklarını ancak Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kendisini etkili bir şekilde savunmasını sağlamanın ortak hedefleri olduğunu vurguladı. Scholz, Rusya Devlet Başkanı'na Ukrayna'ya verdikleri desteği sürdüreceklerini ve Ukraynalıların yanında sarsılmaz bir birlik içinde olduklarını ifade etti. Macron ise Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik saldırılara karşı birlik ve dayanışma içinde olduklarını, bu desteğin sadece Ukrayna için değil, aynı zamanda kendi güvenliklerinin de tehlikede olması nedeniyle verildiğini belirtti.

Geri Dön 16 Mart 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN