Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Temmuz 2023 Pazartesi

Jandarma aracında ölen siyahi genç için yapılacak protestolar yasaklandı

Fransa'da, siyahi genç Adama Traore'nin 2016'da jandarma aracında ölmesiyle ilgili düzenlenmesi planlanan iki gösteri resmi makamlar tarafından yasaklandı.

Yasak kararı üzerine binlerce gösterici, kararı protesto etmek amacıyla Paris'teki Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Assa Traore, kararı eleştirerek gösteri yasağının diğer insan hakları savunucu etkinlikleri de etkileyebileceğini belirtti. Göstericiler, özgürlük ve demokrasiyi savunduklarını vurgulayarak yaşama hakkının herkesin hakkı olduğunu dile getirdi. Gösteri sırasında polis, bazı göstericilere müdahalede bulundu ve basın mensuplarına engel oldu. Ayrıca, 17 yaşındaki Nael M'nin polis tarafından öldürülmesinin ardından çeşitli kentlerde gösteriler düzenleniyor. Persan ve Beaumont-sur-Oise'da düzenlenmesi planlanan gösteri de şiddet olayları gerekçe gösterilerek yasaklandı. Paris Emniyet Müdürlüğü ise gösteriyi geç çağrı yapıldığı ve şiddet olaylarının arttığı gerekçeleriyle yasakladı.

Adama Traore’nin kardeşi polisten şikâyetçi olacak

Adama Traore'nin kardeşi olan Youssouf Traore, Fransız polis tarafından darp edildiği gösteride yaşadığı şiddetten dolayı polise şikayette bulunacağını belirtti. "Adama için Hakikat" adlı kuruluşun Twitter'dan yaptığı açıklamada, Paris'te düzenlenen Adama için yapılan gösteride Youssouf'un gözaltına alındığı hatırlatıldı. Açıklamada, Youssouf Traore'nin polisin orantısız şiddetine maruz kaldığı belirtilerek, genç adamın polisler tarafından yüzüstü yere yatırıldığı ifade edildi.

Ardından bir doktorun Youssouf'un burnunda kırık, kafatasında ve gözünde travma, göğsünde, karnında ve belinde morluklar tespit ettiği belirtildi ve Youssouf Traore'nin kolluk kuvvetlerinden şikayetçi olacağı vurgulandı. Fransız basınına göre, gösteride gazetecilere yönelik şiddetle ilgili bir soruşturma başlatıldı.

Gösteride neler yaşandı?

Başkent Paris'teki Cumhuriyet Meydanı'nda dün polis şiddeti protesto ediliyordu ve kolluk kuvvetleri müdahale etti. Polis, Youssouf Traore'yi yüzüstü yere yatırarak gözaltına aldı. Gösteride bir kişiyi daha gözaltına alan polis, bazı göstericilere dağılmadıkları gerekçesiyle saldırdı ve alanda görüntü çekmek isteyen basın mensuplarına da müdahale etti.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, gözaltına alınan Youssouf Traore'nin polis karakolundan sedyeyle hastaneye götürüldüğü görüntülendi.

Jandarma aracında hayatını kaybetmişti

Adama Traore, 19 Temmuz 2016'da kimlik kontrolü sırasında yaşanan bir gerginlik sonrasında jandarma aracına bindirilerek polis karakoluna götürülmek üzereyken hayatını kaybetmişti. İlk açıklamalarda, Traore'nin rahatsızlandığı ve ilk yardım ekibine teslim edildiği iddia edilmişti. Ancak daha sonra ortaya çıkan bilgilere göre, Traore doktor müdahalesinden önce jandarma aracında hayatını kaybetmişti.

Geri Dön 10 Temmuz 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN