Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Şubat 2024 Pazartesi

İdamın kaldırılmasını sağlayan Robert Badinter hayatını kaybetti

Fransa'nın önde gelen devlet adamlarından ve insan hakları savunucusu Robert Badinter, 95 yaşında hayatını kaybetti.

François Mitterand döneminde Adalet Bakanı olarak görev yapan ve Fransa'da idam cezasının kaldırılmasında kilit rol oynayan Badinter'in vefatı, iş arkadaşı Aude Napoli tarafından duyuruldu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Badinter'i "Aydınlanma için hiçbir zaman konuşmayı bırakmayan bir yüzyıl figürü, bir cumhuriyet vicdanı, Fransız ruhu" olarak nitelendirdi.

Badinter, 30 Mart 1928'de Paris'te doğdu ve hukuk eğitimi aldıktan sonra avukatlık kariyerine başladı. Ölüm cezasına karşı duruşuyla tanınan Badinter, 1972'de bir davada müvekkilinin idam cezasına çarptırılmasına engel olamasa da, bu onun bu konudaki mücadelesini daha da güçlendirdi. 1981'de Adalet Bakanı olarak atandıktan sonra ölüm cezasının kaldırılması için yoğun çaba sarf etti ve aynı yıl Fransa'da ölüm cezası kaldırıldı.

Robert Badinter, hukuk ve insan hakları alanındaki çalışmalarıyla uluslararası bir saygınlık kazandı ve ölüm cezasına karşı verdiği mücadele, dünya çapında insan hakları savunucuları için bir ilham kaynağı oldu. 1981-1986 yılları arasında Adalet Bakanlığı, 1986-1995 yılları arasında Anayasa Konseyi başkanlığı görevlerinde bulundu ve 1995-2001 yılları arasında Senatör olarak hizmet verdi.

Badinter, 1966 yılında filozof Elisabeth Badinter ile evlendi ve bu evlilikten üç çocuğu oldu. İnsan hakları ve adalet mücadelesindeki katkılarıyla hatırlanacak olan Badinter, Fransa'nın ve dünyanın unutulmaz figürleri arasındaki yerini aldı.

Geri Dön 12 Şubat 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN