Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
21 Haziran 2024 Cuma

Fransızlar, bağımsızlık yanlısı siyasetçileri kendi ülkesinde gözaltına aldı

Fransa'nın kolonisi Yeni Kaledonya'da, bağımsızlık yanlısı 11 siyasetçi, Fransızlar tarafından gözaltına alındı.

Fransızlar, bağımsızlık yanlısı siyasetçileri kendi ülkesinde gözaltına aldı

Fransa’nın kolonisi Yeni Kaledonya’da bir operasyon daha düzenlendi. Polis, en güçlü parti olan Kaledonya Birliği’nin genel merkezine baskın yaparak, Saha Eylemleri Koordinasyon Birimi (CCAT) lideri Christian Tein de dahil olmak üzere 11 siyasetçiyi gözaltına aldı. Noumea Cumhuriyet Savcılığı, Tein’i geçtiğimiz ay yaşanan şiddet olaylarını başlatmakla suçladı. Bağımsızlık yanlısı Tein, mayıs ayında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen siyasetçiler arasındaydı.

CCAT'den yapılan açıklamada, "Sömürgeci devlet, bu toplantıyı yapması gereken CCAT temsilcilerini gözaltına alma kararı aldı" denildi. Açıklamada, Fransız makamlarının bu adımının Ada toplumu nezdinde gerilime neden olduğu vurgulandı.

Başkent Noumea’da olayların büyüme endişesiyle birçok işyeri, mağaza ve belediye binası kapatıldı.

Ne olmuştu?

Yeni Kaledonya’da, yerli halkın seçimlerdeki etkisini azaltacak anayasa düzenlemesine karşı başlayan protestolar şiddet olaylarına dönüşmüştü. Fransız hükûmeti, protestolara karşı operasyonlar düzenlemek üzere bölgeye polis ve jandarma sevk etmişti. Fransa Başbakanı Gabriel Attal, 15 Mayıs'ta TikTok’un yasaklandığını ve adada olağanüstü hâl (OHAL) ilan edildiğini duyurmuştu.

Geri Dön 21 Haziran 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN