Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Mayıs 2024 Pazartesi

Fransa'nın üçte ikisinde kırmızı alarm

Fransa'da baharla birlikte polen alerjisi de ciddi bir sorun hâline geldi. Ülkenin üçte ikilik bölümünde kırmızı alarm ilân edildi.

Fransa'nın üçte ikisinde kırmızı alarm

Fransa'da baharın gelmesi ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte polen alerjisi, milyonlarca insan için ciddi bir sorun hâline geldi. Ulusal Aerojenik Gözlem Ağı, ülkenin üçte ikisini kapsayan bir kırmızı alarm durumu ilân etti.

Son haftalarda yaşanan yağışlı ve fırtınalı hava koşullarının ardından gelen güneşli günler, özellikle Fransa'nın güney ve orta bölgelerinde alerji riskini artırdı. Gözlem ağı, bu bölgelerdeki durumu kırmızı alarm ile değerlendirerek, güneşli ve sıcak havaların alerji riskini tetiklediğine dikkat çekti.

20 milyon kişinin alerjisi var, büyük kısmı polen kaynaklı

Fransa'da yaklaşık 20 milyon kişinin çeşitli alerjilerden muzdarip olduğu ve bu alerjilerin büyük bir kısmının polen kaynaklı olduğu belirtiliyor. Ulusal Aerojenik Gözlem Ağı, alerji semptomlarını hafifletmek için güneş gözlükleri, burun spreyleri ve göz damlalarının etkili olabileceğini vurguladı.

Birçok sağlık sorununu tetikleyebilir

Fransız Alerji Derneği Başkanı Frederic De Blay, BFMTV'ye yaptığı açıklamada, polenlerin sadece alerjiyi değil, birçok diğer sağlık sorununu da tetikleyebileceğini belirtti. De Blay, kentsel yaşamın, dış ve iç mekan kirliliğinin, beslenme alışkanlıklarının ve mikrobiyotanın alerjik hastalıkların ortaya çıkmasını teşvik eden faktörler arasında olduğunu ifade etti.

Dünya nüfusunun yarısı alerji riski altında

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) tahminlerine göre ise, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yarısının, kirlilik ve iklim değişikliği nedeniyle alerji riski altında olacağı öngörülüyor.

Geri Dön 13 Mayıs 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN