Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Nisan 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; evinde 70 kilo uyuşturucu yakalanan belediye başkanı, şiddet olayları ve Olimpiyat Oyunları tartışmaları vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'da, Yonne'ye bağlı Avallon'un belediye başkanı Jamillah Habsaoui'nin evinde 70 kilogram uyuşturucu madde yakalandı. Haberlerde, "XXL Temiz Alan Operasyonu" adı altında yapılan operasyonun, bir ihbar sonucu gerçekleştirildiği ve Jandarma birimlerinin de desteğiyle Narkotik Şube ekipleri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Operasyon sırasında, evde bulunan 70 kilogram uyuşturucunun, Habsaoui'nin 10 yıl önce uyuşturucu ticaretinden mahkum olan kardeşine ait olabileceği iddia edildi. Sosyalist Parti üyesi olan Jamillah Habsoui'nin adli sicilinin temiz olduğu ve herhangi bir sabıka kaydının olmadığı belirtildi.

Okul çıkışı darp edilen çocuk hayatını kaybetti

Paris'e yakın Viry-Chatillon kentinde bir öğrenci, okul çıkışında bir grup saldırgan tarafından darp edilerek ağır yaralandı. Önceki hafta yaşanan bu trajik olayda, henüz kimliği belirlenemeyen saldırganlar, öğrenciyi vahşice dövdükten sonra olay yerinden kaçtı. Olayın ardından hemen hastaneye kaldırılan 15 yaşındaki öğrenci, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Bordeaux’da bıçaklı saldırı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Bordeaux'da bıçaklı bir kişi, yoldan geçen yayalara saldırdı. Olay sırasında bölgede büyük bir panik yaşanırken, 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağrı yaralandı. Polis kaynakları, saldırının terör saldırısı olduğuna dair henüz bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

Hakları biten işsizlere yönelik ödenekler kaldırıldı

40 yıldır yürürlükte olan, hakları biten işsizlere sağlanan özel dayanışma ödeneğinin (ASS) kaldırılmasına karar verildi. Başbakan Gabriel Attal tarafından yapılan açıklamada, söz konusu yardım programının sona erdiği duyuruldu. Attal, özel dayanışma ödeneğinden yararlanan ve hakları biten, çalışmayan kişilerin emekliliklerinin hesaplanmasında RSA’ya geçmeleri gerektiğini bildirdi. Aksi takdirde cezaya maruz kalabilecekleri uyarısında bulunuldu.

Üç yaş altı çocuklara ekran yasağı geliyor

Üç yaş altı çocukların televizyon, tablet gibi ekranlara maruz kalmasını önlemek amacıyla bir yasa tasarısı açıklandı. Söz konusu önerinin pratikte nasıl uygulanacağı konusunda ise çocuğun bakımıyla ilgilenen kişilere sözleşmeye benzer taahhütler yapılması gündeme getirilidi. Buna göre, ebeveynlerin çocukların ekran süresini denetlemek zorunda olduğunun altı çizildi. Meclise sunulan tasarıda, üç yaş altında ekrana maruz kalan çocukların, motor, dil ve iletişim becerilerinin yavaş geliştiği belirtildi.

Seine Nehri'nde kirlilik uyarısı

çevre örgütü Surfrider Fondation tarafından yapılan bir araştırma, Seine Nehri’nin kirlilik nedeniyle yüzmeye uygun olmadığını ortaya koydu. Örgüt, Paris Olimpiyat Oyunları'nda çeşitli yüzme yarışmalarının düzenleneceği nehirden son 6 ayda toplanan tüm numunelerdeki su kalitesinin sporcular için yetersiz olduğunu duyurdu. Söz konusu örneklerde koli basil başta olmak üzere çok sayıda bakteri tespit edildiği bildirildi. Paris Valiliği ise Olimpiyat Oyunları öncesinde arıtma tesislerinin devreye gireceğini belirterek, olimpiyatlara kadar suyun yüzmeye elverişli hâle getirileceğini taahhüt etti.

QR kodu olmayan Paris’e giremeyecek

Fransa'da olimpiyat oyunları süresince, Paris’te müsabakaların yapılacağı belirli bölgelere QR koduyla giriş yapılacak ve kodu olmayanlar bölgeye kesinlikle alınmayacak.

Geri Dön 14 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN