Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Nisan 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; Tinder Tecavüzcüsü, Ukrayna'ya askeri destek planları ve Fransa'yı milyonlarca avro dolandıran Türk işadamı vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'da, 12 kadına tecavüz ettiği ve 3 kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen ve 'Tinder Tecavüzcüsü' olarak bilinen Salim Berrada, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fas kökenli sanık, tüm suçlamaları reddetse de, Paris Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulundu. 2014-2016 yılları arasında kendini model arayan bir fotoğrafçı olarak tanıttığı belirtilen Berrada'nın, kurbanlarına ilaç katılmış içecekler ikram ettikten sonra tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Fransa’yı 6,7 milyon avro dolandıran Türk işadamı tutuklandı

Fransa’nın Rennes şehrinde, 5 adet paravan inşaat şirketi kurduğu ortaya çıkan Türkiye kökenli bir kişinin devleti, 6,7 milyon avro zarara uğrattığı ortaya çıktı. Yerel kaynakların haberine göre; soruşturmalar kapsamında, zanlıların evlerine polis baskını düzenlendi, 4’ü Türk vatandaşı olmak üzere toplam 5 kişi gözaltına alındı.

7 yıl önce kurulan şirketler üzerinden sahte fatura kesildiği, kaçak işçi çalıştırıldığı ve kara para aklandığı tespit edildi.

Ukrayna'ya yüzlerce ikinci el zırhlı araç gönderilecek

Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, 2025 yılına kadar, Ukrayna'ya yüzlerce ikinci el zırhlı araç gönderileceğini açıkladı. Lecornu, zırhlı araçlara ek olarak, Aster tipi füzelerin de gelecek yıla kadar Ukrayna'ya gönderileceğini söyledi, "Füzeler, Ukrayna’nın hava savunması için acil bir konu" şeklinde konuştu.

Rusya’dan Fransa’ya: Ukrayna’ya asker göndermeyin

Rusya Savunma Bakanlığı, Fransa'ya Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda bunun Fransa için yeni problemler yaratabileceği konusunda uyarıda bulundu. Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Fransız mevkidaşı Sebastien Lecornu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde bu uyarıyı iletti. 

Fransa, teflon tavaları yasaklamaya hazırlanıyor

Hükûmet, kanserojen maddeler içerdiği iddiasıyla teflon tavaların üretimi ve satışını yasaklamak üzere harekete geçti. Ulusal Meclis'e sunulan yasa teklifi, insan sağlığı ve çevre üzerinde uzun vadede zararlı etkilere sahip olan ve 'sonsuz kirleticiler' olarak adlandırılan PFAS kimyasallarını içeren ürünlerin yasaklanmasını amaçlıyor.

Geri Dön 07 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN