Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
31 Mart 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; Moskova saldırısı sonrası artan güvenlik ve ırkçı saldırılar vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın Rennes kentinde, 23 yaşındaki bir genç, Türk kökenli olduğu bildirilen 3 kişi tarafından kaçırıldı. Zanlılar, 100 bin avro fidye istedi ama daha sonra yakayı ele verdi.

Beş camiye domuz yağlı tehdit mektubu

Fransa'nın Orleans kentindeki beş camiye, "İsrail sizi yok edecek" yazılı ve "Davut Yıldızı" çizili tehdit mektupları gönderildi. Mektupların üzerine domuz yağı sürüldüğü belirlendi. Loiret İslam Kültür Konseyi Başkanı Mustapha Ettaouzani, Ramazan ayının ortasında gerçekleşen bu olayın Müslüman topluluğuna yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayarak üzüntüsünü dile getirdi.

Türk derneğine saldırı

Marignane kentinde ise, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı bir derneğe el yapımı patlayıcıyla saldırıda bulunuldu. Kurum yetkilileri saldırıyı kınarken, ramazan ayında birlik ve beraberlik çağrılarını da yineledi. Yapılan açıklamada, “Provokatif olaylara karşı herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz” denildi.

'Başörtüsü nedeniyle darp' iddiasına iftira davası

Fransa’da geçtiğimiz aylarda bir öğrenci başörtüsü nedeniyle okul müdürü tarafından darp edildiği açıklamıştı. Ancak darpa ilişkin bir kanıt ya da tanık bulunamamıştı. Sosyal medya üzerinden başlayan sanal linç sonrası Fransız öğretmen görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Gabriel Attal, sosyal medyadaki sanal linçi ve nefret söylemini kınadı. Kuralları uygulamaya çalışan bir eğitimcinin iftira ve ölüm tehditlerine maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu, öğrenciye en ağır iftira davasının açılacağını açıkladı. Ayrıca öğretmene ölüm tehdidinde bulunan iki kişinin de tespit edilerek soruşturmaya dahil edildiği bildirildi. Olay mecliste de hem sol hem de sağ görüşlü milletvekilleri tarafından en sert şekilde kınandı.

Seri tecavüzcü her yerde aranıyor

Grenoble kentinde polis alarm verdi. Kentte son birkaç haftada gerçekleşen cinsel saldırı olaylarının failinin aynı kişi olduğu duyuruldu. Yerel gazetelerin haberlerine göre, söz konusu kişinin en az 8 kişiye tecavüz ettiği tahmin ediliyor. Bölge polisi, şüphelinin motosiklet ve skuter kullandığını, akşam geç saatte işten dönen kadınları takip ederek saldırdığını duyurdu.

Terör alarmı: Güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı

Moskova'daki terör saldırısının ardından, Fransa'da da terör alarmı verildi ve güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Başbakan Attal, Moskova'daki saldırıyı terör örgütü IŞİD’in üstlenmesinin ardından, Fransa'ya yönelik tehditler de gözönüne alınarak bu kararın alındığını açıkladı.

Geri Dön 31 Mart 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN