Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Mart 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; Ukrayna'ya asker gönderme iddiaları, bakanların birbirini tehdit etmesi ve Paris banliyölerindeki protestolar vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Başkent Paris yakınlarında, 'dur ihtarına uymadığı' için kovalanırken bir gencin ölmesi üzerine düzenlenen protestolarda, bir karakola molotoflu saldırı düzenlendi. Courneuve banliyösünde çok sayıda gencin, havai fişekler ve molotof kokteylleriyle polis karakolunu hedef aldığı, karakol çevresinin ateşe verildiği açıklandı. Fransa polisi, olaylarla ilgili en az 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Fransa, Ukrayna’ya 2 bin asker iddialarını yalanladı

Rusya Dış İstihbarat Servisi, Fransa’nın Ukrayna’ya 2 bin asker gönderme hazırlığında olduğunu iddia etmişti. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’ya yönelik "Savaşa müdahil oluruz" ifadeleri de söz konusu iddiaları güçlendirmişti. Ancak çarşamba günü, Fransa Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’ya 2 bin asker göndermeye hazırlanıldığı iddiaları yalanlandı. Bakanlık yetkilileri, "Kesinlikle böyle bir çalışma yok. Rusya sistematik olarak dezenformasyon yayıyor" ifadelerini kullandı.

"Kültür Bakanı, Başbakanı tehdit etti" iddiası

Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire'in 'tasarruf genelgesi' kabineyi karıştırdı. Yerel basında çıkan haberlere göre, Kültür Bakanı Rachida Dati'nin, önlemlere tepki göstererek Başbakan Gabriel Attal'ı köpeği üzerinden tehdit ettiği ileri sürüldü. Dati’nin, Başbakan Gabriel Attal’a, "Köpeğinden döner yapacağım" ifadelerini kullandığı iddia edildi. Dati’nin Ekonomi Bakanı’na ise 'sen büyük bir pisliksin' mesajını gönderdiği ileri sürüldü.

Google’a 250 milyon avro ceza

Fransa Rekabet Kurumu, Google'ı, platformda kullanılan içeriklerin ücretlendirilmesine ilişkin adil ücret vermediği gerekçesiyle 250 milyon avro para cezasına çarptırdı.

Hakeme şiddetin cezası 30 yıl futboldan men

Fransa Futbol Federasyonu, amatör ligde oynanan bir maç sırasında kırmızı kart yedikten sonra hakemi döven futbolcuya 30 yıl futboldan men cezası verdi. Disiplin kurulu tarafından yapılan açıklamada, bu cezanın bir emsal olduğu, yeşil sahalarda şiddete sıfır tolerans gösterileceğinin altı çizildi.

Geri Dön 24 Mart 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN