Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Mart 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; tarihi kürtaj kararı, Paris Belediyesi'ne baskın ve emeklilere vaat edilen zammın geri çekilmesi vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'da hükûmet, 2023 yılında duyurduğu emeklilik reformu çerçevesinde emeklilere vaat edilen 100 avroluk zamdan vazgeçtiğini açıkladı.

Fransız aşırı sağından göç karşıtı kampanya

Aşırı sağcı Marine Le Pen’in partisi Ulusal Birlik (RN), Avrupa Parlamentosu seçimlerinin 'göçe evet mi hayır mı referandumu' olarak nitelendirdi. RN Genel Başkanı Jordan Bardella, parti mitinginde yaptığı bir konuşmada, "9 Haziran'daki seçimler, göçmenlerin bizi batırmasına karşı bir referandum olarak geçecek" ifadelerini kullandı.

Tarihi kürtaj kararı

Fransa, kadınların kürtaj hakkını anayasaya dahil eden ilk ülke oldu. Yasa tasarısı, 72’ye karşı, 780 oyla kabul edildi. Anayasanın 34’üncü maddesi “kadınların kürtaj yapma özgürlüğünün güvence altına alınması” olarak düzenlendi. Başbakan Gabriel Attal, uzun bir mücadelenin başarıyla sonuçlandığını belirterek, "Merdivenaltı kürtajlarda, yaşamını yitiren, acı çeken kadınlardan af diliyoruz" diye konuştu. Attal kadınlara gönderdiği mesajında, "Vücudunuz size aittir ve kimse sizin adınıza karar veremez" fadelerini kullandı.

Paris Belediyesi’ne baskın

Paris Belediye Sarayı’na yolsuzluk soruşturması kapsamında baskın düzenlendi. Baskının, Kasım 2023’te, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo hakkında yolsuzluk ve yasa dışı çıkar sağlamak suçlamasıyla açılan soruşturma nedeniyle düzenlendiği açıklandı. Belediye Başkanı Hidalgo yaptığı yazılı açıklamada, hakkındaki suçlamalara ilişkin “Fransız adaletine güvenim sonsuz. Rahat ve kendimden eminim” ifadelerini kullandı.

Vegan ürünlere düzenleme

Bitkisel bazlı et olarak satılan ürünlere yeni düzenlemeler getirildi. Buna göre, söz konusu ürünler marketlerde vegan biftek, jambon ya da sosis gibi adlandırılarak, satışa sunulamayacak. Bir diğer ifadeyle, bitkisel ürünler, geleneksel et ürünlerinin isimleriyle doğrudan bağlantılı bir şekilde pazarlanamayacak.

Sosyal yardım alan ailenin 1 milyon avro serveti çıktı

Fransa’da sosyal yardımlarla geçinen bir ailenin, 1 milyon avro mal varlığı olduğu ortaya çıktı. Ailenin, mal varlığını saklayarak Aile Yardım Fonu’ndan (CAF) haksız kazanç elde ettiği, çok sayıda lüks araç, Paris’te bir daire ve karavanları olduğu belirtildi.

Geri Dön 10 Mart 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN