Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Mart 2024 Cumartesi

'Başörtüsü nedeniyle darp' iddiasına iftira davası

Fransa'da bir öğrencinin, başörtüsü nedeniyle okul müdürü tarafından darp edildiği iddiası infial yarattı. Başbakan Gabriel Attal, hiç tanık ve kanıt bulunmayan iddia hakkında iftira davası açılacağını söyledi.

Fransa’da geçtiğimiz aylarda bir öğrenci başörtüsü nedeniyle okul müdürü tarafından darp edildiği açıklamıştı. Ancak darpa ilişkin bir kanıt ya da tanık bulunamamıştı. Sosyal medya üzerinden başlayan sanal linç sonrası Fransız öğretmen görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Gabriel Attal, sosyal medyadaki sanal linçi ve nefret söylemini kınadı. Kuralları uygulamaya çalışan bir eğitimcinin iftira ve ölüm tehditlerine maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu, öğrenciye en ağır iftira davasının açılacağını açıkladı. Ayrıca öğretmene ölüm tehdidinde bulunan iki kişinin de tespit edilerek soruşturmaya dahil edildiği bildirildi. Olay mecliste de hem sol hem de sağ görüşlü milletvekilleri tarafından en sert şekilde kınandı. 

Başkent Paris’te 2020 yılında bir öğretmen sokakta kafası kesilerek öldürülmesi ülkede infial yaratmıştı. Geçtiğimiz yıllarda, öğretmenlerin radikal İslamı savunan gençler tarafından öldürülmesinin ardından daha sert önlemler alınacağı bildirilmişti. Geçtiğimiz hafta çarşamba günü de Paris’teki bazı okullar, bomba ihbarı nedeniyle tahliye edilmişti. 

Geri Dön 30 Mart 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN